Schoolschepen: Amsterdam voor de boeg

5-daagse werkweek op het Markermeer

Dit werkweekprogramma is een uitgewerkt voorbeeld van een schoolwerkweek, zoals die aan boord van een van de traditionele zeilschepen van Hollands Glorie vorm zou kunnen krijgen.

 

  • Phoenix   18 personen (+2)   € 3.390,00 (+2x € 120,00)
  • Liberté    18 personen (+5)   € 3.390,00 (+5x € 120,00)

PROGRAMMA

 

Zondagavond 20:00 uur aan boord / Vrijdag 12:00 uur van boord

 

Zondag: Weesp

U kunt zondag vanaf 20:00u. in Weesp inschepen, en zal dan worden verwelkomd door de bemanning en kunt zich in alle rust in het schip inrichten.
Aankopen kunnen ook gemakkelijk online besteld worden op www.ah.nl en aan boord geleverd worden. Na een ontspannen diner kan de avond eindigen met een wandeling door het idyllische Weesp.

Informatie over Weesp: www.welkominweesp.nl

 

Maandag: Amsterdam

Van Weesp naar Amsterdam.

Maandagochtend vroeg gaan de trossen los en varen we over de Vecht via  Muiden en het Markermeer naar Amsterdam. Onderweg kunt u in alle rust ontbijten.

Rond 11:30 komen we in Amsterdam aan en kunt u de gehele middag en avond besteden aan het verkennen van Amsterdam, met bijvoorbeeld een bezoek aan het Anne Frank Huis (ruim van tevoren reserveren) of een van de vele andere musea, Rijksmuseum, Van Gogh, Scheepvaartmuseum, Nemo of Madamme Tussaud,. Ook kunt u een rondvaart over de Amsterdamse grachten boeken. Kortom keuze te over. Het schip blijft deze nacht in Amsterdam dus u kunt al uw tijd in de stad gebruiken.

Informatie over Amsterdam: www.iamsterdam.com

 

Dinsdag: Markerwadden

Van Amsterdam naar de Markerwadden

Na de drukte van het stadsleven en een havenrondvaart door Amsterdam varen we het Markermeer op, hijsen de zeilen en zetten koers naar de  Marker Wadden, een gloednieuw stukje Nederland. De Marker Wadden zijn nieuw aangelegde natuureilanden met een uniek leefgebied voor insecten, vogels, planten en vissen. Met de schepen van Hollands Glorie kunt u dit unieke nieuw gecreëerde stukje natuur beleven. Op de eilanden kunt u wandelen, spelen op het strand, zwemmen, ontspannen en genieten van de rust van de natuur.

(voor het bezoek aan de Marker Wadden betaalt u een bijdrage voor de natuur van € 6,00 per persoon)

 

Woensdag: Hoorn

's Woensdags na het ontbijt gooien we de trossen los, hijsen de zeilen en zetten we koers naar Hoorn, een oude VOC stad met een stadskern uit de gouden eeuw. Maar voor we de haven invaren gaan we voor anker om een heeerlijke deuik in het IJsselmeer te maken. Naast de traditionele huizen en de historische achtergrond van deze stad bieden de vele winkels volop mogelijkheden om te winkelen.

Informatie over Hoorn: www.hoorn.nl/toerisme

Alternatief is Lelystad, waar de Batavia ligt, een reconstructie van een VOC-schip. Deze kunnen worden bezocht. En er is een groot uitloopcentrum direct naast de haven.

Informatie over de Batavia: www.batavialand.nl

Of we bezoeken een van de andere mooie steden aan het Markermeer.
Tijdens het zeilen vertelt de bemanning interessante dingen over zeilen, nautische navigatie en zeemansknopen worden beoefend.

 

Donderdag: 't Hooft

Van Hoorn/ Lelystad/Marken naar eiland ’t Hooft

Het voormalige eiland Marken werd in 1957 via een dijk verbonden met het vaste land. Marken staat in zowel binnen- als buitenland bekend om haar woningbouw en klederdracht.Het Marker Museum is een aanrader. Het is gehuisvest in zes historische woningen in het oude centrum van Marken. Eén deel van het museum heeft zijn oorspronkelijke indeling behouden en is ingericht zoals een Marker vissersfamilie er tot ca. 1932 woonde. De zeiltocht eindigt waar deze begon: in de haven van Muiden.
Informatie: VVV Marken: Havenbuurt 19c, tel: 0900-4004040

 

Vrijdag: Weesp

Van eiland 't Hooft naar Weesp

Vrijdag is de laatste keer dat het “Cast off” is. We varen een rondje om Pampus, een klein forteilandje en keren dan terug naar de vertrekhaven waar u om 12:00 uur het schip weer verlaat.


SPECIFICATIES

 

Vertrek/aankomst

  • Vertrek: maandag vanuit Weesp
  • Aankomst: vrijdag vanuit Weesp

Tijden in overleg. Voorovernachting op zondagavond is mogelijk op een aantal schepen.

 

Schip/Schepen
  • Traditioneel zeilschip uit de vloot van Hollands Glorie, op basis van beschikbaarheid.

 

Vaargebied
 
Inbegrepen bij werkweekprogramma’s
  • De werkweekprogramma’s zijn vijf dagen inclusief accommodatie (overnachting op het schip) en een sportieve en educatieve manier van vervoer (zeilen). Een schipper en een bemanningslid varen mee. In overleg kan catering verzorgd worden.

 

Exclusief
  • Werkweekprogramma’s zijn exclusief catering, drankjes, dekbedden, excursies of museumbezoek.

 

Catering/verzorging
  • U verzorgt met uw groep of klas zelf de maaltijden in de kombuis van het schip. Volledig verzorgde catering is optioneel bij te boeken. Kijk hier voor de cateringmogelijkheden.

 

Voor meer informatie kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

 


Voor meer informatie bel 0294 - 271 561 (werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur) of vul het formulier in door op het <- informatie icoon te klikken. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Of boek hier (u verzorgt uw eigen catering)

 

  • Phoenix   18 personen (+2)   € 3.390,00 (+2x € 120,00)
  • Liberté    18 personen (+5)   € 3.390,00 (+5x € 120,00)