Schoolschepen: Het Wad

Dit werkweekprogramma is een uitgewerkt voorbeeld van een schoolwerkweek, zoals die aan boord van een van de traditionele zeilschepen van Hollands Glorie vorm zou kunnen krijgen.


PROGRAMMA

 

Maandag

Van Hoorn naar Stavoren
Uw groep wordt verwelkomd op een van onze fraaie traditionele zeilschepen in de haven van Hoorn. Hoorn is een gezellig stadje met tal van bezienswaardigheden. Doe mee aan een georganiseerde stadswandeling of ga zelf op pad. In de binnenstad van Hoorn kun je deelnemen aan activiteiten als stadsgamen, een pubquiz of een fotofun-tour. Geniet ‘s avonds van een drankje op een gezellig terras. Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen!
Informatie: VVV-Hoorn: Veemarkt 44, tel: 0229-218343 www.vvvhoorn.nl

 

Dinsdag

Van Stavoren naar Makkum
Stavoren is een klein, rustig Fries dorp aan het IJsselmeer en tevens het oudste stadje van Friesland. Vroeger was Stavoren een drukke en actieve handelsstad. Omstreeks 1385 werd Stavoren een ‘Hanzestad’. Bezienswaardigheden in Stavoren zijn o.a. het standbeeldje van ‘De vrouwe van Stavoren’ en het Hooglandgemaal, een van de grootste gemalen van Europa.
Informatie: VVV-Stavoren: Stationsplein 7, tel: 0514-682424 www.stavoren.nl

 

Woensdag

Van Makkum naar Texel
De haven van Makkum ligt erg mooi en wordt op natuurlijk wijze beschermd door een ondiepte op het IJsselmeer. Meestal kan er dan ook gezeild worden tot de aanlegplaats. Makkum is een van de Friese elf-steden en is internationaal bekend om haar aardewerk. Makkum heeft zich de laatste jaren ontpopt als een trekpleister voor toeristen en biedt natuur, rust én ruimte voor actief bezig zijn.
VVV-Makkum: Pruikmakershoek 2, Tel: 0515-540550

 

Donderdag

Van Texel naar Medemblik

De tocht gaat door de Simon Stevin-sluizen en over de Waddenzee naar Texel. Dit Noord-Hollandse Waddeneiland heeft als bijnaam ‘Het Gouden Boltje’ en wordt ook wel ‘Nederland in het klein’ genoemd. Zeer de moeite waard: een bezoek aan het natuurgebied de Slufter in Koog en het Zee- en Scheepvaartmuseum in Den Hoorn.
Informatie: VVV-Texel: Emmalaan 66 Den Burg tel. 0222-314741 www.texel.net

 

Vrijdag

Van Medemblik naar Hoorn
Medemblik is een klein stadje aan het IJsselmeer. Beeldbepalend is het 13de-eeuwse kasteel ‘Radbout’. In Medemblik zijn nog diverse historische panden te bewonderen, alsook een bakkerij- en een stoommachinemuseum. Om een mooie indruk van de historische achtergrond van het dorp te krijgen kun je op eigen gelegenheid ‘het Achterom’ en de Westerhaven bezoeken. De zeiltocht eindigt waar deze begon: in de 17de-eeuwse haven van Hoorn.
Informatie: VVV-Medemblik: Kaasmarkt 1, tel: 0227-542852 www.vvvmedemblik.nl


SPECIFICATIES

 

Vertrek/aankomst
  • Vertrek: maandag vanuit Hoorn
  • Aankomst: vrijdag vanuit Hoorn

Tijden in overleg. Voorovernachting op zondagavond is mogelijk op een aantal schepen.

 

Schip/Schepen
  • Traditioneel zeilschip uit de vloot van Hollands Glorie, op basis van beschikbaarheid.

 

Vaargebied
  • Hoorn – Stavoren – Makkum – Waddenzee – Texel – Medemblik – Hoorn.
  • Routekaartje →
 
Inbegrepen bij werkweekprogramma’s
  • De werkweekprogramma’s zijn vijf dagen inclusief accommodatie (overnachting op het schip) en een sportieve en educatieve manier van vervoer (zeilen). Een schipper en een bemanningslid varen mee. In overleg kan catering verzorgd worden.

 

Exclusief
  • Werkweekprogramma’s zijn exclusief catering, drankjes, dekbedden, excursies of museumbezoek.

 

Catering/verzorging
  • U verzorgt met uw groep of klas zelf de maaltijden in de kombuis van het schip. Volledig verzorgde catering is optioneel bij te boeken. Kijk hier voor de cateringmogelijkheden.

 

Voor meer informatie kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

 


Voor meer informatie bel 0294 - 271 561 (werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur) of vul het formulier in door op het <- informatie icoon te klikken. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.