Schoolschepen: Friesland

Dit werkweekprogramma is een uitgewerkt voorbeeld van een schoolwerkweek, zoals die aan boord van een van de traditionele zeilschepen van Hollands Glorie vorm zou kunnen krijgen.


PROGRAMMA

 

Maandag

Inschepen en van Hoorn naar Enkhuizen
Een terrasje pakken, een museum bezoeken of lekker door de winkelstraat struinen? Hoorn is een heerlijke stad voor jong en oud. Leer Hoorn kennen door deel te nemen aan een georganiseerde stadwandeling of op eigen gelegenheid op pad te gaan.
Ook zijn er verschillende activiteiten in de binnenstad, zoals stadsgamen, een pubquiz of een fotofun-tour. Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen!
Informatie: VVV-Hoorn: Veemarkt 44, tel: 02290218343 www.vvvhoorn.nl

 

Dinsdag

Van Enkhuizen naar Heeg
Enkhuizen is eveneens een ‘Zuyderzeestadje’ met historische gebouwen in het centrum. In de gezellige binnenstad van Enkhuizen is het goed winkelen.
Rondom de haven zijn diverse horecagelegenheden te vinden, met prachtig uitzicht op de schepen en het IJsselmeer. Bezienswaardigheden zijn onder meer het Zuiderzeemuseum, een typisch doe-museum waar van alles is te beleven.
Informatie: Zuiderzeemuseum: tel: 0228-351111 www.zuiderzeemuseum.nl
VVV-Enkhuizen: Tussen twee Havens, tel: 0228-313164 www.vvvenkhuizen.nl

 

Woensdag

Van Heeg of een van de eilandjes bij Heeg naar Lemmer
De zeiltocht voert langs Friese weilanden over verschillende kanalen en vaarten. Er moet actief gezeild worden, want bij elke brug moeten de zeilen gestreken en daarna weer gehesen worden. Je komt langs Friese plaatsjes als Sloten en Heeg. De zeiltocht gaat verder uit het Friese merengebied naar Lemmer.
Informatie: VVV-Heeg: Harinxmastraat 43, tel: 0515-442464

 

Donderdag

Van Lemmer naar Lelystad
Lemmer heeft een kust en een baai met hoge kliffen die de indruk geven dat men zich in een ver land bevindt. De authentieke straten van Lemmer zijn sfeervol. Daarbinnen en daarbuiten is het volop genieten van het goede leven. Zeer de moeite waard is een bezoek aan het Woudagemaal, het grootste en oudste stoomgemaal ter wereld en opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Informatie: VVV-Lemsterland: Nieuwburen 1, tel: 0515-561619

 

Vrijdag

Van Lelystad naar Hoorn
In Lelystad bevindt zich de Bataviawerf. Dit is de thuishaven van de gereconstrueerde Batavia. De huidige Batavia is genoemd naar een historische voorganger, die in 1628 in Amsterdam werd gebouwd voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie.
In het Scheepshistorisch Centrum zijn bijzondere vondsten en andere schepen te bekijken. De hele dag zijn er rondleidingen op het terrein en zijn er films te bekijken. De zeiltocht eindigt waar deze begon: in de 17de-eeuwse haven van Hoorn.
Informatie: VVV Lelystad: 0320-213788 Bataviawerf: www.bataviawerf.nl


SPECIFICATIES

 

Vertrek/aankomst
  • Vertrek: maandag vanuit Hoorn
  • Aankomst: vrijdag vanuit Hoorn

Tijden in overleg. Voorovernachting op zondagavond is mogelijk op een aantal schepen.

 

Schip/Schepen
  • Traditioneel zeilschip uit de vloot van Hollands Glorie, op basis van beschikbaarheid.

 

Vaargebied
 
Inbegrepen bij werkweekprogramma’s
  • De werkweekprogramma’s zijn vijf dagen inclusief accommodatie (overnachting op het schip) en een sportieve en educatieve manier van vervoer (zeilen). Een schipper en een bemanningslid varen mee. In overleg kan catering verzorgd worden.

 

Exclusief
  • Werkweekprogramma’s zijn exclusief catering, drankjes, dekbedden, excursies of museumbezoek.

 

Catering/verzorging
  • U verzorgt met uw groep of klas zelf de maaltijden in de kombuis van het schip. Volledig verzorgde catering is optioneel bij te boeken. Kijk hier voor de cateringmogelijkheden.

 

Voor meer informatie kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

 


Voor meer informatie bel 0294 - 271 561 (werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur) of vul het formulier in door op het <- informatie icoon te klikken. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.