Wedstrijdzeilen / Schip exclusief

Ga de strijd aan met andere traditionele zeilschepen!

Prijzen schip exclusief voor uw gezelschap

Prijzen op aanvraag

Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? Wees getuige van de strijd tussen verschillende schepen uit de traditionele zeilvaart!

 

Jaarlijks worden er verschillende traditionele wedstrijden georganiseerd waaraan schepen van Sailing/Hollands Glorie deelnemen. Welkom aan boord van een van onze schepen. U hoeft zelf geen ervaren zeiler te zijn om deel te nemen aan deze wedstrijden. De bemanning neemt u graag onder haar hoede. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende zeilevenementen. 

PROGRAMMA

 

Pieperrace

De Pieperrace is een Volendammer zeilspektakel van allure. In het (meestal) eerste weekeinde van april organiseert de Stichting Pieperrace deze race voor de drieëndertigste keer op het zuidelijke IJsselmeer voor de kust van het gastvrije Volendam. Dit jaarlijks evenement is het begin van het vaarseizoen.
Deze wedstrijd voor traditionele zeilschepen houdt de herinnering in ere hoe de Volendammer Kwakken (grote botters die alleen in Volendam voorkwamen) in de periode 1943-1945 werden gebruikt om aardappelen (piepers) over te zeilen vanuit Friesland. De piepers waren onder andere bestemd voor de Amsterdamse ziekenhuizen.

 

Kuiper Brandarisrace

Toen in 1994 de Brandaris op Terschelling 400 jaar bestond, is Herman Brandsma gevraagd om iets te organiseren. Ter afsluiting van het jubileumjaar werd toen voor de eerste keer de Brandarisrace georganiseerd. In verband met de veiligheid is het maximum aantal schepen beperkt tot 80 stuks.
De Brandarisrace start in Harlingen en de bedoeling is om zo snel mogelijk naar Terschelling te varen. Het is een relatief eenvoudige wedstrijd, maar erg gezellig en met de unieke mogelijkheid om Terschelling in een weekend aan te doen.

 

Klipperrace

De Klipperrace wordt vanuit Enkhuizen gevaren met op zaterdag de geweldig imposante ankerstart in het Krabbersgat. Vervolgens is het zaak de juiste route te kiezen. De wedstrijdorganisatie heeft namelijk 3 boeien bij respectievelijk Medemblik, Stavoren en Urk aangewezen, waarvan er twee gerond moeten worden.
De Klipperrace staat altijd garant voor veel zeilspektakel met uiterst fanatieke bemanningen. Voor de klipperschippers is dit namelijk dé wedstrijd van het jaar. De race bestaat uit twee onderdelen: de Drie Steden Race en de Olympische baan. Op zaterdag wordt de Drie Steden Race gevaren. Zondag wordt de Olympische baan gevaren. De twee klassen starten na elkaar en de banen lopen gedeeltelijk in elkaar over, waardoor het veld de gehele race goed bij elkaar blijft.

 

Bontekoerace

De Bontekoerace is de jaarlijkse zeilwedstrijd voor charterschepen en traditionele vissersschepen vanuit Hoorn. Deze wedstrijdrace wordt het laatste weekend van oktober gehouden ter afsluiting van het zeilseizoen, dat voor charterschepen in april is begonnen met de Pieperrace bij Volendam. Voor de Bontekoerace verzamelen de schepen zich op vrijdagavond, waarna op zaterdag en zondag gevaren wordt voor het klassement.
Door de grote verscheidenheid van deelnemende schepen (klippers, tjalken, schouwen, botters en kwakken) geeft de race ook een mooi overzicht van Nederlands varend erfgoed. Zowel op zaterdag als op zondag wordt er een Olympische baan gevaren.

 

Muider Hardzeildagen

In het laatste weekend van oktober vinden de Muider Hardzeildagen plaats. Beleef deze unieke zeilwedstrijd ter afsluiting van het seizoen op een van onze schepen. Vanuit Muiden zetten we koers naar het IJsselmeer, waar de deelnemende schepen zich verzamelen.
Na het startschot gaat de wedstrijd beginnen en bent u gedurende de dag getuige van de strijd tussen verschillende schepen uit de traditionele zeilvaart. Onder supervisie van de bemanning kunt u assisteren bij het hijsen van de zeilen en het overstag gaan. Rond 17:00 uur naderen we de haven van Muiden weer, waar de schepen over de finish gaan. Boek hier.

 

SPECIFICATIES

 

Vertrek/aankomst

  • Vertrek en aankomst in Volendam, Harlingen, Enkhuizen, Hoorn of Muiden, afhankelijk van de wedstrijd.
 
Vaargebied

Klik op de link hieronder voor het routekaartje.

 
Catering/verzorging

Catering is bij de prijs inbegrepen.

Voor meer informatie klik op "Reservering aanvragen" of stel uw vragen via de chat of bel ons op: 0294-271561. Wij helpen u graag verder.