Algemene informatie arrangementen of schip huren

 

Bij Hollands Glorie kunt u een scala aan vaste arrangementen voor dag- of dagdeeltochten exclusief voor uw gezelschap boeken vanaf ca. 14 personen. Is uw gezelschap kleiner, dan kunt u gebruik maken van ons programma voor opstappers. De arrangementen die Hollands Glorie voor groepen heeft samengesteld, zijn tot in de puntjes verzorgd. U wordt welkom geheten door onze gastvrije bemanning en tijdens de tocht hoeft het u aan niets te ontbreken: uitstekende catering en een (welkomst)drankjes zijn bij de dag- of dagdeelarrangementen inbegrepen. Andere voorzieningen en overige drankjes zijn niet inbegrepen en kunnen aan boord worden gekocht.

Naast de bestaande programma’s is het ook mogelijk een schip exclusief voor uw gezelschap te huren en daarbij zelf een programma/arrangement op maat samen te stellen. U kunt hierbij kiezen een schip per uur (met een minimum aantal uren) te huren, of direct een volledige dag van 8 uur of een dagdeel in de ochtend, middag of avond van 4 uur.

 

Wilt u liever langer onderweg zijn, bijvoorbeeld een weekend, midweek of week: ook daarvoor bent u bij ons aan het goede adres.

 

Informatie en voorwaarden arrangementen of schip huren

 

Toelichting op prijzen

Prijzen voor onze arrangementen zijn incl. 9% BTW, bemanning, haven- en sluisgelden en motoruren, en excl. reis-/annuleringsverzekering en transferkosten. Mocht u bepaalde services niet terugvinden in uw arrangement, dan verzoeken wij u vriendelijk contact met kantoor op te nemen via info@sailing.nl of 0294 - 271 561.

 

Kortingsperiodes meerdaagse tochten

Voor enkele schepen gelden kortingen in het voor- of naseizoen:

2023
10% korting bij afvaart:
tussen 15-03-2023 en 30-04-2023,  en tussen 25-09-2023 en 15-11-2023

 

Kortingsperiodes zijn niet van toepassing bij: Zeeschepen, Sanne Sophia en de salonboten Lelie en Hydrograaf.
Veel schepen hebben afwijkende kortingsperiodes (op aanvraag).

 

Specificaties van de periodes

Dag:                10:00 uur tot 17:00/18:00 uur
Weekend:        vr. 20:00 uur tot zo. 16:00/17:00 uur
Kort weekend: za. 10:00/11:00 uur tot zo. 16:00/17:00 uur
Midweek:         ma. 10:00 uur tot vr. 15:00/16:00 uur
Week:              za. 10:00 uur tot vr. 15:00/16:00 uur
                   of: ma. 10:00/12:00 uur tot zo. 15:00/16:00 uur
Schoolweek:    ma. 10:00 uur tot vr. 15:00/16:00 uur
                   of: zo. 20:00/21:00 uur tot vr. 09:00 uur

 

Afvaarthaven

De schepen hebben vaste vertrekhavens. Een andere vertrekhaven is mogelijk tegen extra leveringskosten. De vertrekhaven van zeeschepen wordt in overleg vastgesteld.

 

Maximum aantal personen

Het op de prijslijst vermelde maximum aantal personen aan boord is het maximum aantal dat is toegestaan door de Scheepvaartinspectie.

 

Maximum aantal personen bij catering

In het geval u catering laat verzorgen bij meerdaagse tochten dient bij sommige schepen een tweepersoonshut voor het cateringpersoneel gereserveerd te worden.

 

Voorovernachting / extra nacht

Bij meerdaagse tochten (schoolweken, weken en midweken) is het mogelijk een voorovernachting te reserveren: avond voor afvaart aan boord vanaf 20:00/21:00 uur. De meerprijs hiervoor is op de prijslijst in de kolom ‘Extra nacht’ vermeld.

 

Extra personen

Sommige schepen hebben extra (slaap-)plaatsen aan boord (op prijslijst vermeld met ‘(+aantal)’). De meerprijs per persoon bedraagt:
- per week: € 150,00
- per mid-/schoolweek: € 120,00
- per weekend: op aanvraag

 

Dekbedden- en handdoekenverhuur

Tenzij anders overeengekomen neemt u zelf beddengoed (dekbed of slaapzak) en handdoeken mee. Hoeslakens, kussens en kussenslopen zijn aan boord aanwezig.

Dekbedden zijn te huur: de prijzen hiervoor verschillen per schip en worden bij de reservering aangegeven.
Een set handdoeken/washandjes is ook te huur: de prijzen hiervoor verschillen per schip en worden bij de reservering aangegeven.

 

Eindschoonmaak

U dient het schip in dezelfde staat achter te laten als waarin u het heeft aangetroffen. Aan het einde van de reis maakt u schoon schip. Bij enkele schepen en/of huurperiodes is het verplicht de eindschoonmaak af te kopen.

Bij enkele schepen zijn uitzonderingen.

De prijzen worden bij de reservering aangegeven.

 

Catering

In de kombuis van het schip kunt u uw maaltijden bereiden. De bemanning komt bij u in de kost. Indien u de catering door Hollands Glorie wilt laten verzorgen, is dat tegen meerprijs mogelijk. Meer informatie is op aanvraag verkrijgbaar. Bestellingen zijn mogelijk tot 14 dagen voor afvaart.

Bij enkele schepen dient een tweepersoonshut voor het cateringpersoneel gereserveerd indien u de catering laat verzorgen.

 

Bestelling biervaten

Deze service bieden wij alleen op schepen met een biertapinstallatie aan boord. U kunt zelf geen biervaten aan boord meenemen. Indien u gebruik wenst te maken van de biertapinstallatie dient u de biervaten tot uiterlijk 7 dagen voor vertrek bij ons te bestellen. De prijzen voor biervaten vindt u in onze cateringbrochure. Deze is op aanvraag te verkrijgen of te downloaden op de pagina Catering op maat.

 

Verzekering

Hollands Glorie raadt passagiers aan een zeilreisverzekering af te sluiten, bestaande uit o.a. een reisverzekering, annuleringsverzekering en een stormclausule. Meer informatie is op aanvraag verkrijgbaar.

 

Annuleren

Bij annulering van uw vaartocht zijn wij genoodzaakt een percentage van de huursom of catering en overige diensten bij u in rekening te brengen:

Schadeloosstelling schip:
tot 6 maanden voor afvaart: 15%
tot 5 maanden voor afvaart: 20%
tot 4 maanden voor afvaart: 30%
tot 3 maanden voor afvaart: 40%
tot 2 maanden voor afvaart: 50%
tot 1 maand voor afvaart: 75%
tot 1 dag voor afvaart: 90%
op de dag van afvaart: 100%

Schadeloosstelling catering en overige diensten:
tot 2 maanden voor afvaart: 15%
tot 1 maand voor afvaart: 25%
tot 2 weken voor afvaart: 50%
tot 1 week voor afvaart: 75%
tot 1 dag voor afvaart: 95%
op de dag van afvaart: 100%

 

Algemene voorwaarden BBZ/TCN

Meerdaagse reizen vallen onder de Richtlijn Pakketreizen. Hierop zijn de Algemene Voorwaarden Pakketreis BBZ/TCN van toepassing, die u hier kunt downloaden.

Dagtochten vallen niet onder de Richtlijn Pakketreizen, en hierop zijn de Algemene Voorwaarden BBZ/TCN van toepassing, die u hier kunt downloaden.

 

Contactgegevens

Sailing / Hollands Glorie
Nijverheidslaan 1d, 1382 LE Weesp
Tel. +31(0) 294 27 15 61
info@sailing.nl

 

Prijswijzigingen voorbehouden.