Schepen voor groepen

Ontdek onze schepen

Bekijk het aanbod en boek één van onze historische schepen, waarvan een aantal exclusief onder de vlag van Hollands Glorie vaart. U boekt al vanaf 10 personen uw eigen schip.

De klassieke motorschepen en sommige zeilschepen zijn speciaal ingericht voor dagtochten. Voor deze schepen kunt u een reservering aanvragen. Wij komen graag aan uw wensen tegemoet.

 • Quickview

  Hydrograaf

  Voormalig stoomschip - 40/150 (+50) personen
  Het voormalig stoomschip Hydrograaf combineert een rijke nautische en koninklijke geschiedenis met een stijlvolle en klassieke uitstraling. Deze ambiance maakt het schip uitermate geschikt voor ontvangsten, jubilea en andere feestelijke of zakelijke gelegenheden. De Hydrograaf heeft altijd bekendgestaan als ‘het schip van de Koningin’, omdat de vorstinnen Emma, Wilhelmina en Juliana het schip in de jaren twintig en dertig hebben gebruikt voor hun officiële bezoeken aan de ‘Hollandse Eilanden’.
  De Hydrograaf kunt u niet online boeken voor een dagtocht. Klik op 'Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 - 17.00 uur).
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Sanne Sophia

  Klipper - 40/120 personen
  De 50 meter lange 3-mast-klipper Sanne Sophia is ingericht voor het maken van dagtochten met passagiers. Op het ruime dek kan iedereen helpen met het hijsen van de zeilen. Benedendeks vindt u de scheepsbar, de grote stamtafel, tafels, stoelen en buffetten. De Sanne Sophia is een perfecte locatie voor vergaderingen, presentaties, recepties, bruiloften, feesten en zakelijke ontvangsten. Hieronder treft u enkele (individuele) arrangementen op de Sanne Sophia aan. 
  De Sanne Sophia kunt u ook exclusief voor uw gezelschap boeken . Klik op 'Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 - 17.00 uur).
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Tall ship Thalassa

  Capaciteit 40-140 passagiers | Slaapaccommodatie 30 passagiers
  Barkentijn Thalassa is een imposant en zeewaardig zeilschip. Getuigd volgens oude traditie, maar uitgerust volgens de modernste veiligheidseisen is Thalassa een wereldwijd varend schip, dat avontuurlijk zeilen en comfortabel genieten in perfecte harmonie brengt. Een goede sfeer aan boord, de smaakvol ingerichte salon, de comfortabele hutten (elk met douche) en de excellente keuken zorgen ervoor dat een reis met tall ship Thalassa een onvergetelijke ervaring wordt.  
 • Quickview

  Soeverein

  Spiegelretourschip - 50/150 p | meerdaags 44 p
  De ‘Soeverein’ is een eerbetoon aan de spiegelretourschepen uit de Gouden Eeuw, toen de Nederlandse zeilende handelsvloot de oceanen beheerste. Voor de bouw zijn de specifieke kenmerken van deze 17de-eeuwse schepen als uitgangspunt genomen. De hoge opbouw aan de achterzijde, de zogenaamde spiegel, is versierd met brede lijsten met fraai houtsnijwerk. Deze geven het schip een historische allure.
 • Quickview

  Oostvogel

  Klipper - 75 p | meerdaags 24 p
  Een vaartocht met de Oostvogel staat garant voor een comfortabel avontuur. Het schip vormt een perfecte ambiance voor evenementen met een nautisch karakter en is een verrassende locatie voor bruiloften en recepties, feesten en bijzondere vergaderingen. Daarnaast biedt de Oostvogel gerieflijke overnachting aan maximaal 24 personen.
  De Oostvogel kunt u niet online boeken voor een dagtocht of meerdaagse tocht. Klik op ‘Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 - 17.00 uur).
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Lelie

  Salonboot - 20/60 personen
  Op voormalig directievaartuig de Lelie kunt u met uw gezelschap op comfortabele wijze genieten van een dagtocht over de Vecht, de Loosdrechtse plassen of de havens van Amsterdam en Rotterdam, en dat alles onder het genot van uitstekende catering. De Lelie kunt u niet online boeken. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.
  De Lelie kunt u niet online boeken voor een dagtocht. Klik op 'Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 - 17.00 uur).
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Lola

  Havenbarkas - 60 personen
  Het flexibele interieur van de Lola geeft de huurder legio mogelijkheden om het schip naar eigen wens in te richten. Met tent en stuurhuis is de Lola geschikt om onder alle weersomstandigheden een rivercruise over bijvoorbeeld de Amstel of de Vecht te maken. Geven de weersomstandigheden daartoe aanleiding dan kan de cabrio-kap worden weggenomen en dan heeft u een open rondvaartschip ofwel een varende barbecue dan wel een varende disco.
  De Lelie kunt u niet online boeken voor een dagtocht. Klik op 'Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 - 17.00 uur).
 • Quickview

  Johanna Engelina

  Klipper - 52 p | meerdaags 33 p
  De 2-mast-klipper Johanna Engelina is een van onze grotere zeilschepen. Zowel Enkhuizen als Harlingen zijn thuishaven waardoor alle havens aan het IJsselmeer of de Waddenzee binnen een dag bereikt kunnen worden. Een weekendje zeilen naar Terschelling, Amsterdam, of Friesland: de Johanna Engelina maakt het waar. Door haar omvang en zeilvoering ligt het schip stabiel in het water waardoor zeeziekte zelden voorkomt.
 • Quickview

  Broedertrouw

  Stevenklipper - 45 p | meerdaags 30 p
  De stevenklipper Broedertrouw is een snelle zeiler. Vanuit de thuishaven Enkhuizen zijn zowel de pittoreske haventjes van het IJsselmeer als de uitgestrekte wateren van de Waddenzee goed te bezeilen. Schipper/eigenaar Arno van Aartrijk is een charterschipper van het eerste uur. Met veel gevoel voor esthetiek heeft hij het schip begin jaren negentig opnieuw in de vaart gebracht. Ondanks haar 135 jaar is deze stevenklipper in topconditie.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Korevaer

  Klipper - 45 p | meerdaags 30 p
  De 2-mast-klipper Korevaer heeft aan boord een zee van ruimte. Met dit zeilende passagiersschip maakt u een comfortabele zeilcruise over IJsselmeer en Waddenzee. De eigenaren Hans en Jet Luining zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Hun jarenlange ervaring staat garant voor een vlekkeloze uitvoering van uw programma. Groepen vrienden en families alsook veel bedrijven hebben hun gasten welkom geheten aan boord. Ook u bent welkom.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Sybaris

  Klipper - 45 p | meerdaags 26 p
  De 2-mast-zeilklipper Sybaris biedt u volop gelegenheid om mee te zeilen. Het hijsen van de zeilen gaat op handkracht en dat vraagt om teamwork! In de ruime zitkuip kunt u uitwaaien en genieten van de omgeving. Dit kindvriendelijke schip kunt u zowel als groep charteren of als individuele gast in een arrangement boeken. Het schip doet regelmatig dienst als hotelaccommodatie, bijvoorbeeld in Amsterdam.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Rival

  Steilsteven - 40 p | meerdaags 24 p
  Of u nu een ervaren rot bent of een beginneling zonder zeebenen, iedereen kan met de Rival mee. De Rival is een sportief zeilschip met een uitgebreide zeilgarderobe. Zowel kleine havens als smalle vaarten in Friesland, de ruime wateren van het IJsselmeer en de Waddenzee behoren tot het vaargebied. De geringe diepgang maakt het schip uiterst geschikt om op de Waddenzee te zeilen.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Lauwerszee

  Klipper - 36 p | meerdaags 20 p
  Met vrienden, familie of collega’s een weekend naar Vlieland of Terschelling, of een zwerftocht maken naar Schiermonnikoog: de Lauwerszee maakt het waar. Ons favoriete menu: droogvallen, wadlopen en daarna barbecuen op een zandbank.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Liberté

  Tjalk - max. 36 p | meerdaags 20 p + 4 extra p
  De Liberté is een goede zeiler. Door het zelfverzekerde vaargedrag van het schip voelt iedereen zich direct veilig aan boord. Het dek is ruim van opzet en op de zitbanken voor de roef kunt u ontspannen plaatsnemen. Benedendeks vindt u een goed verzorgd interieur bestaande uit een dagverblijf en 7 hutten met 3 douches en 2 toiletten.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Linquenda

  Tjalk - 36 p | meerdaags 18 p
  De tjalk Linquenda vaart al weer heel wat jaren met gasten. Haar functie mag in de loop der tijd veranderd zijn , de essentie is steeds gebleven: de verbintenis met wind en water op basis van eeuwenoude technieken. In een steeds veranderende wereld is de tijdloosheid die u hier aan boord ondergaat, een verademing. Beleef het mee tijdens een dagtocht of een zeilvakantie.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Chateauroux

  Klipperaak - 35 p | meerdaags 26 p
  De bruine zeilen en het originele schippersroefje geven de Chateauroux een authentieke uitstraling. De met veel hout en koper ingerichte salon biedt gezelligheid en de beschutte, ruime zitkuip is een heerlijke plek voor een borrel of barbecue op een zomerse avond. In het ruim bevinden zich tien hutten. De ruime open keuken is een ideale plek om gezamenlijk de maaltijden klaar te maken.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Phoenix

  Hagenaar - 33 p | meerdaags 17 (+ 3) p direct contact met de eigenaar ? Bel Ray: +31 (0)6 21884275
  De Phoenix is een comfortabele zeiler, compleet uitgerust met alle voorzieningen om uw zeiltocht aangenaam te laten verlopen. Op het achterdek bij de roerstand vinden de meeste zeilactiviteiten plaats. De Phoenix is heel geschikt voor groepen die op een comfortabele manier actief bezig willen zijn.
 • Quickview

  Alexandra

  Klipper - 30 p | meerdaags 20 p
  Het zeilschip Alexandra is een robuuste rivierenklipper. Vanuit haar thuishaven Harlingen verkent zij de poelen, de platen, de stromen en de eilanden van het Wad. Eilandbezoek, droogvallen, actief meezeilen of juist ontspannen genieten van de ongerepte natuur maken een zeiltocht met klipper Alexandra tot een belevenis. Ervaar de fantastische zeileigenschappen van de Alexandra in het prachtige decor van de Waddenzee of het IJsselmeer.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Nieuwe Zorg

  Tjalk - 30 p | meerdaags 20 p
  Bij een dagarrangement op de Nieuwe Zorg bent u met maximaal 30 gasten welkom. We zetten koers naar een mooi havenstadje zoals Volendam om vis te eten, naar Edam om kaas kopen of Marken om koffie te drinken. Of u blijft de hele dag onder zeil op het water met tussendoor een ankerstop om te eten of te zwemmen. Bij een meerdaags arrangement – voor maximaal 20 personen – maakt u een zeilzwerftocht over het IJsselmeer en de Wadden.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Arthur van Schendel

  Klipper - 29 p | meerdaags 16 p
  De fraaigelijnde tweemastklipper Arthur van Schendel is een van de allereerste charterschepen. De praktische tuigage maakt het schip perfect geschikt voor kleinere groepen.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Antonius

  Klipper - 25 p | meerdaags 14 p
  De 1-mast-klipper Antonius, een snelle zeiler, is in 1982 opgebouwd tot charterschip met behoud van het traditionele uiterlijk. Vanuit Muiden, onder de rook van Amsterdam, maakt het schip vaartochten over het IJsselmeer en de Waddenzee.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Overwinning

  Tjalk - 25 p | meerdaags 16 p
  De Overwinning is een overzichtelijk zeilschip, bij uitstek geschikt voor een vakantie met de hele familie op het Wad. Zowel de actieve zeiler als de natuurgenieter komen aan hun trekken en in de veilige zitkuip genieten opa en oma mee van alle activiteit.
  Beoordeling 5.00 uit 5
 • Quickview

  Albatros

  Tjalk - 20 p | meerdaags 14 p
  De Albatros, een stabiel zeilschip, is heel geschikt voor kinderen en mensen die even moeten wennen aan boord. Schipper Zeger met zijn jarenlange ervaring zorgt voor een rustige, zorgeloze en behouden vaart naar bij voorkeur afgelegen plekken. Geef vooral uw ogen de kost en geniet van de eindeloze uitzichten over het water. ’s Avonds gaan we voor anker op een beschutte plek. Iedereen voelt zich altijd snel thuis aan boord van de Albatros.
  Beoordeling 5.00 uit 5