Opstappers » Over ons

 

Welkom aan boord!

 

Hollands Glorie is begonnen in 1980. Na een tocht van oprichter Ray Davis op het schip de Citore was de ambitie geboren: het unieke varende erfgoed en maritiem vakmanschap van Nederland in stand houden. Met Hollands Glorie bood Davis faciliteiten voor de verhuur van zeilende charterschepen. Hij vestigde zijn bedrijf in geboorteplaats Rotterdam, aan het Haringvliet 619 vlak naast de Oude Haven, en begon met acht schepen.

 
 

22 schepen

 

Inmiddels is de vloot van Hollands Glorie uitgegroeid tot 22 schepen en verrijkt met enkele stijlvolle klassieke salonschepen, waaronder de indrukwekkende Hydrograaf. De traditionele zeilschepen hebben als thuishavens Rotterdam, Weesp, Muiden, Amsterdam, Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen, en worden beheerd door 22 schippers/eigenaars. Hollands Glorie zet de schepen in voor tochten, uiteenlopend van uitstekend verzorgde, gezellige dagtochten tot en met avontuurlijke internationale zeilreizen. In die laatste categorie zijn de whisky-zeilreizen in de wateren van Schotland een belevenis waar jaarlijks vele liefhebbers grif op intekenen.

 

Een onvergetelijke ervaring

 

Met de vloot groeide ook de omringende organisatie, die nu in totaal acht medewerkers telt. Het kantoor in Rotterdam richt zich in het bijzonder op sales-activiteiten; in Weesp bevindt zich het kantoor voor management, marketing en administratie. Alle inspanningen zijn erop gericht om de gasten aan boord te enthousiasmeren voor dit prachtige erfgoed van Nederland en tegelijkertijd een onvergetelijke ervaring te bieden. Trefwoorden: persoonlijke service en dienstverlening, warmte en gastvrijheid.
De schepen van Hollands Glorie zijn aangemeerd voor individuele opstappers, kleine en grote groepen, kinderen, schoolklassen en zakelijke doeleinden. U bent van harte welkom.

Algemene Contactgegevens

+31(0)10 – 415 66 00
 info@hollandsglorie.nl

Contactgegevens

Hollands Glorie Muiden/Weesp
Nijverheidslaan 1d, 1382 LE Weesp
Tel. +31(0) 294 27 15 61
Fax +31(0) 294 26 29 43

 

Hollands Glorie is aangesloten bij de Belangenvereniging BeroepsZeilschippers / Stichting Traditionele Chartervaart Nederland (BBZ/TCN). U kunt de volledige Algemene voorwaarden BBZ/TCN aanvragen of hier downloaden.