Zeilschip 'Holland'

Snel zeilen, comfort en een veilig gevoel aan boord

8 personen

Gebouwd in 1988 door GM Yachting Stellendam en Dörr Yachtinteriors, Nederland. Zeilschip "Holland" combineert uitstekende zeileigenschappen met comfort in klassieke stijl. 

 

Het schip is zeer zeewaardig en snel zeilend. Vanwege deze eigenschappen zijn er vele oceaanreizen met het schip gemaakt. Vandaag de dag heeft het schip 35.000 zeemijlen afgelegd. Wat veiligheid betreft voldoet het schip aan alle eisen. Aan dek bevindt zich het prachtige tweemasttuig welke eenvoudig te bedienen is. Op het voordek staat een grote bank met tafel, een heerlijke plek wat bij mooi weer als eetgelegenheid dient. Er is voldoende ruimte om van de zon te genieten. Vanaf het achterdek kan er over het hele schip gekeken worden. 

 

De "Holland" heeft een klassiek, teak interieur. Er zijn 5 dubbele hutten aan boord. 4 gastverblijven aan de voorkant en een bemanningsverblijf aan de achterzijde van het schip. Stahoogte is overal 2 meter 10, er is aan boord genoeg opbergruimte. De kombuis is ruim ingericht en beschikt over voldoende voorzieningen. Het schip is ingericht met als doel een maximum aan luxe, comfort en privacy te bieden. Binnenin het schip staat een U-vormige bank en lange tafel. Tegenover de kombuis vindt men een L-vormige bar. 

Over het schip

Lengte:              20 meter
Breedte:             5 meter
Diepte:               2.7 meter
Bouwjaar:          1988
Thuishaven:       Hellevoetsluis

Hutten:              4 (+1 bemanningsverblijf)
Passagiers:        8
Materiaal:          Staal
PK/Kw:              135 (pk), 99,22 (kw)

Geschiedenis

De "Holland" is een replica van de befaamde Colin Archer "Vesta", een zeilschip waarmee de Deense koninklijke familie de wereldzeeën bevoer. Het ontwerp van de "Vesta" dateert uit 1894. In 1988 werd vanwege de geweldige vaareigenschappen van de "Vesta" besloten om een replica van staal te bouwen. De "Holland" is het eindresultaat. 

Praktische informatie

Reservering aanvragen

Direct online boeken van dit schip is niet mogelijk.

U kunt een reservering aanvragen door te mailen naar info@hollandsglorie.nl, of door telefonisch contact met ons op te nemen: 0294-271561 (werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur).

Hollands Glorie komt graag aan uw wensen tegemoet door een passende aanbieding op maat voor u te maken.