Tallship 'Twister'

12 (+8) personen

Met haar moderne tuigage en prachtige scherpe vorm voelt de tweemast schoener Twister zich in alle wateren thuis. Beleef het zeilen op dit grote zeilschip, met het zetten van de zeilen en door zelf aan het roer te staan. Onze crew maakt van elke zeildag een beleving.

 

De Twister is een zeilschip waarmee voornamelijk op zee gezeild wordt. En zeezeilen is in feite een sport die enig doorzettingsvermogen vraagt. Vooral bij de langere tochten. Het is namelijk niet elke dag stralend weer met windkracht 4; het kan ook flink te keer gaan. Toch hoeft u geen ‘geboren zeiler’ te zijn om aan te monsteren op de Twister. Onze ervaren bemanning zorgt ervoor dat onze gasten de ruimte krijgen om deel te kunnen nemen aan alles wat er zich aan boord afspeelt. Achter het roer staan, de zeilen zetten, strijken, leren hoe u navigeert en alle apparatuur werkt. Elkaar ondersteunen als het tegenzit, nieuwe vrienden maken, maar vooral ook tijd om even op uzelf te zijn en naar de zee te staren. De schoonheid ontdekken van het spel tussen het schip en de krachten van de natuur, de wind, de golven, en u in een andere dimensie van bewustzijn laten brengen.

 

De zeilvakanties aan boord van de Twister kenmerken zich door:

  • Actief zeilen.
  • Nieuwe mensen leren kennen.
  • Het ontdekken van prachtige natuurgebieden.
  • Een niets moet maar alles mag mentaliteit.
  • Het genieten van heerlijke maaltijden aan boord maar ook gezellig samen in de keuken klussen.
  • Er is geen zeilervaring nodig om u een zeebonk te voelen.
  • Het verblijf aan boord is op een veilig en comfortabel zeilschip.

Geschiedenis

De Twister is in 1902 in Duitsland gebouwd als KFK kotter. Dit waren kleine marineschepen, gebouwd op snelheid, maar met het uiterlijk van een vissersschip. Het schip is gebouwd met stalen spanten en een houten huid. Na de oorlog werd het schip naar Nederland verkocht.

 

In 1957 is de houten huid vervangen door een stalen huid en voer ze op de Noordzee als vissersschip. Het schip voer tot 1981 als moderne viskotter. Nadat het schip gedurende 17 jaar in verschillende havens lag is het schip omgebouwd tot comfortabel zeilschip met de uitstraling van een jacht. Na de doop in mei 1998 kwam het schip onder de naam Twister in de vaart en bewijst zij zich sindsdien als zeer goed zeilschip.

 

Aan boord van deze zeegaande schoener geniet u van een gastvrije, comfortabele en sportieve zeilreis. Aan het roer, op het dek, vanuit de gezellig stuurhut of met een drankje aan de bar. Met de moderne tuigage en de prachtige vorm voelt de twister zich op zee of oceaan goed thuis. Ze is echter meer te vinden op de Oostzee, waar ze vanuit haar thuishaven Kiel langs de Duitse kust naar Denemarken, Zweden of verder zeilt.

 

Ook in meer tropisch water is de Twister in haar element, ze is vanaf 2018 in de winter te vinden rond de Canarische eilanden. In de winter van 2019/2020 heeft ze zelfs de oceaan oversteek gemaakt naar het Caribisch gebied waar ze mooie tochten gemaakt heeft. 

Over het schip

Lengte:               35 meter
Waterlijn:           23,95 meter
Breedte:             6.20 meter
Diepte:               2.80 meter

Hutten:              7
Passagiers:        20
Topsnelheid:      15 knopen
Ombouw:           1957, Hakvoort NL

Gesproken talen aan boord: Nederlands, Duits, Engels

7-dagen Canarische eilanden met Tallship "Twister"

Zeil mee met Tallship Twister en ga op een heerlijke 7-daagse zeilvakantie naar de Canarische eilanden. Weg van de hectische toeristencentra, zullen Twister en haar bemanning u een wilde kant laten zien van deze buitengewone archipel. Van wandelen door de oude regenwouden van Garajonay, La Gomera's Nationaal Park, tot snorkelen met Manta Rays en fosforescentie. Er is iets te doen voor iedereen en elke leeftijd.

 

De spectaculaire natuur is natuurlijk een hoogtepunt, maar de zeilmogelijkheden en cultuur zowel aan land als aan boord van Twister zijn net zo mooi. U kunt dit allemaal ontdekken met de prachtige Twister als basis. Een onmisbare kans!

 

Voor meer informatie of boeken klikt u op de knop hieronder:

 


Video informatie schip