Verslag 42e editie Muider Hardzeildagen

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 16:14

Afgelopen weekend vonden de Muider Hardzeildagen plaats. Na een jaar zonder hardzeildagen werd er dit jaar extra genoten op het Markermeer. Klipper “Sanne Sophia” was er uiteraard weer bij. We kijken terug op een hele geslaagde 42e editie in het weekend van 30 en 31 oktober. Er werd gezeild, veel gelachen, geproost en er zijn nieuwe vriendschappen gesloten. Ondanks het frisse herfstweer hing er een warme en gemoedelijke sfeer. Iedereen deed op zijn of haar manier mee, van jong tot oud. 

Dag 1: Zaterdag 30 oktober 

Op dag 1 van de Muider Hardzeildagen werd er al vroeg verzameld in het centrum van Muiden. Om 9 uur stapte de eerste gasten aan boord van klipper “Sanne Sophia”. Onder het genot van een lekkere warme kop koffie en een appelgebakje vertrok schip richting Forteiland Pampus. Nabij het Forteiland werden we verwelkomd door veel verschillende zeilschepen die klaar lagen om mee te doen aan de zeilwedstrijd. Hierbij was meedoen belangrijker dan winnen. Men genoot van het prachtige uitzicht en de gezelligheid aan boord. Toen het eenmaal begon te regenen zaten de meeste gasten te genieten in de warme salon. Onder het genot van een drankje en (live) muziek bleef het nog lang gezellig op het schip. 

Dag 2: Zondag 31 oktober 

Ook op dag 2 werd er al vroeg verzameld. Ondanks dat het de avond ervoor nog lang gezellig was, had iedereen er weer ontzettend veel zin in. Rond half 10 verliet klipper “Sanne Sophia” de haven van Muiden om na een kort rondje zeilen rond 10:50 te starten aan de wedstrijd. Ook de weergoden waren op dag 2 goed gestemd, want op een paar druppels na bleef het droog op het Markermeer. Nadat klipper “Sanne Sophia” na een gezellige middag als laatste over de finish kwam werd er weer koers gezet naar Muiden. Vlak voor het schip de haven binnenvoer werd er na een bedankje van de kapitein samen geproost om het geweldige weekend af te sluiten. In het centrum van Muiden werden aan de bar de laatste verhalen uitgewisseld. 

Tot volgend jaar! 

Wij hopen iedereen volgend jaar tijdens de 43e editie van de Muider Hardzeildagen weer aan boord te mogen verwelkomen. Namens de crew van klipper “Sanne Sophia” willen wij iedereen bedanken voor dit fantastische weekend. 

Foto's


«   »