5 tips: hoe maak je de keuze tussen verschillende schepen en vaartochten?

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 11:30

Ben je van plan een vaartocht te maken maar vind je het lastig kiezen tussen het aanbod? Begrijpelijk. Zo kun je kiezen tussen een tocht met een Driemastklipper, Tjalk, Salonboot of een voormalig stoomschip. Om meer duidelijkheid te geven over dit uiteenlopende aanbod, vind je op onze website praktische informatie en foto’s van onze verschillende schepen en tochten. 

Ook vind je hieronder 5 tips over hoe je de keuze maakt tussen verschillende schepen en vaartochten. 

Driemastklipper "Sanne Sophia", Tjalk "Liberté", Salonboot "Lelie" en voormalig stoomschip "Hydrograaf"

Tip 1: Bepaal je groepssamenstelling en -grootte

In welke groepssamenstelling en grootte wil je gaan varen? Je kunt bijvoorbeeld alleen, met familie of met vrienden meevaren. Ook bestaan er programma’s voor bedrijven, scholen en trouwerijen. De groepsgrootte kan variëren van 1 tot en met meer dan 100 personen. Afhankelijk van de grootte zijn er verschillende schepen beschikbaar. 

Tip 2: Liever opstappen? Of een schip exclusief?

Vaar je mee tijdens één van onze programma’s voor opstappers? Of ben je geïnteresseerd in het exclusief huren van een schip voor een vaartocht voor jou (en je groep)? Indien in je in een kleine samenstelling of alleen wilt varen raden wij aan om als opstapper mee te varen. Als opstapper kan je aan boord een hoop nieuwe mensen leren kennen! Het huren van een schip exclusief is een ideale optie als je met een eigen groep wilt gaan varen. 

Tip 3: Bekijk je favoriete vaarroute(s)

Kijk goed naar welke vaarroutes je leuk vindt en bepaal mede aan de hand daarvan met welk schip je wilt varen. Tijdens onze bestaande programma’s worden er met verschillende schepen namelijk andere routes gevaren. Ook beschikken schepen ook over een specifiek vaargebied. Zo varen we met Salonboot "Lelie" door Amsterdam tijdens het Rondje Amsterdam. Met Klipper "Sanne Sophia" varen we tijdens Zondag onder Zeil naar Forteiland Pampus. 

Tip 4: Een dagje of meerdere dagen weg?

Wil je een dagje varen of ben je van plan meerdere dagen op een schip door te brengen? Afhankelijk van je wensen kun je kijken naar de beschikbaarheid en faciliteiten van schepen. Sommige schepen zijn namelijk exclusief beschikbaar voor dagtochten omdat deze niet over kajuiten en/of douches beschikken. 

Tip 5: Bij een speciale gelegenheid

Ben je van plan te gaan varen bij een speciale gelegenheid? Ook hier geldt dat sommige schepen geschikter zijn dan de ander. Zo kun je op het ene schip beter terecht voor een feestje, en is het andere schip beter geschikt voor bijvoorbeeld een teambuilding activiteit. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.