Ontdek Forteiland Pampus tijdens zomer 2020

Gepubliceerd op 29 juli 2020 om 11:32

Het verdedigingsfort op het eiland Pampus werd tussen 1887 en 1895 gebouwd om Amsterdam te beschermen tegen aanvallen vanaf het IJ. Het Forteiland is onderdeel van een verdedigingslinie genaamd de “Stelling van Amsterdam”. Dit militair meesterplan bestaat uit 45 forten verspreid over een 135 kilometer lange cirkel om de hoofdstad heen. Het fort is gebouwd in het IJmeer en ligt op de plek waar vroeger de zandbank Pampus lag. Vandaag de dag is het eiland geopend voor publiek.

Slapen op Pampus

Begin juli werd er een kleine duurzame camping geopend aan de noordzijde van het eiland. De 10 tenten, allen gemaakt van gerecyclede spijkerstof, werden opgesteld op een ruim uitgezette kampeerplek. Echter, na de opening van de camping kondigde gemeente Gooise Meren aan dat er geen vergunning werd verleend. 

Ontdek Forteiland Pampus

Toch werd er een oplossing gevonden. Forteiland Pampus besloot, om alsnog gasten te ontvangen, een samenwerking met historische zeilschepen de Liberté en de Nieuwe Zorg aan te gaan. Bezoekers die een overnachting geboekt hebben kunnen nu alsnog bij het Forteiland overnachten. Niet in een tent, maar in comfortabele slaaphutten. Ook een keer voor Pampus liggen?

Dagtocht

Met een dagtocht naar Pampus ontdek je het fort op verschillende manieren. Zo vind je er een indrukwekkende virtuele tour, een foto expositie en kun je een blacklight speurtocht doen. Wil je graag meer horen en vragen stellen? Dan kun je het eiland ook samen met een gids ontdekken. 

Zondag onder Zeil

Vaar mee met Zondag onder Zeil en ontdek Forteiland Pampus. Geniet van een uitgebreide lunch en hijs de zeilen van klipper de Sanne Sophia. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.