Meerdaags

Tallschip Thalassa: Whiskyzeilexpeditie

 

Whisky en zeilen, een combinatie om te proeven!

 

 • Prijs:    € 1.750,00 per persoon
 • Last-minute aanbieding: € 1.487,50 p.p. (= 15% korting)

 

 • Aan boord:  vrijdag 29 augustus 2020 om 14:00 uur in Invergordon (Schotland)
 • Van boord:  woensdag 9 september    om 10:00 uur in Troon (Schotland)

 

Last minute aanbieding: door een annulering zijn er nog een paar laatste plaatsen voor deze reis vrij gekomen. Zeil mee tijdens onze Whiskyzeilexpeditie (29 augustus- 9 september aanstaande) en geniet een korting van maar liefst 15% op de reissom!

 

De prijs is inclusief:
– 11 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
– 1 whiskytasting aan boord begeleid door een whiskyexpert

 

De prijs is exclusief:

– alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
– de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
– extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,00 per persoon in totaal (deelname is                     overigens niet verplicht).

 

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

   

  Reisbeschrijving:

  • Dag 1 – Zaterdag 29-08 – De gasten worden vanaf 14:00 uur welkom geheten aan boord van Tallship Thalassa. Na een korte kennismaking zet het schip koers richting Cromarty (afgeleid van de Gaelische woorden crom=bochtig en bati=baai) waar het schip voor anker gaat na ongeveer een uur varen.

   

  • Dag 2 – Zondag 30-08 – Het schip vaart naar Wick. Wick dankt zijn naam aan het Noorse woord vik, dat baai betekent. Dit is een vaartocht van 60 Nautical Miles (NM).

   

  • Dag 3 – Maandag 31-08 – In de ochtend kunnen de gasten  de bekende distilleerderij Old Pulteney bezoeken (website: www.oldpulteney.com), daarna  vaart het schip door naar Scapa Bay,  Orkney. Een vaartocht van ongeveer 35 NM. In Scapa Bay aangekomen kunnen de gasten ’s avonds Kirkwall bezoeken, de grootste plaats van Orkney.

   

  • Dag 4 – Dinsdag 01-09 – De distilleerderijen Scapa (www.orkney.com/listings/scapa-distillery) en Highland Park (www.highlandparkwhisky.com) kunnen worden bezocht. In de middag vaart de Thalassa haar gasten naar de volgende bestemming: Stromness (afgeleid van het noorse Straumrnes, landpunt bij Hoy Sound).Een bustocht waarmee Orkney en haar bezienswaardigheden worden verkend behoort tot de mogelijkheden.

   

  • Dag 5 – Woensdag 02-09 – We zetten koers naar Scrabster.  Scrabster Harbour is de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en is van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats heeft 290 inwoners en geniet enige bekendheid als veerhaven naar de Orkneyeilanden. Deze vaartocht beslaat ongeveer 24 NM. ’s Middags wordt de Distilleerderij van Wolfburn bezocht (wolfburn.com), ’s avonds  kan per taxi het plaatsje Thurso bezocht worden. Thurso werd ooit door Vikingen gesticht, die er een belangrijke haven van maakten.

   

  • Dag 6 – Donderdag 03-09 – Een relatief lange (125 NM) vaart naar Tarbert op Harris staat op de agenda. Tarbert is de grootste plaats op het eiland Harris, een deel van de Buiten-Hebriden. Het dorp heeft een veerhaven, waarvandaan de veerboot naar Uíg op Skye vertrekt. Visserij is naast veeteelt (schapen) de belangrijkste bron van inkomsten. 

   

   

  • Dag 8 – Zaterdag 05-09 – Varen naar Skye, het op een na grootste Schotse eiland;  de oppervlakte van Skye is vergelijkbaar met de Nederlandse provincie Zeeland.

   

  • Dag 9 – Zondag 06-09 – Een dag aan land waarbij Skye per bus verkend wordt. Er zijn bezoeken van de verschillende distilleerderijen gepland.

   

  • Dag 10 – Maandag 07-09 – De zeilen worden gezet en het schip vaart naar Tobermory, Isle of Mull, het derde grootste eiland van Schotland. Tobermory is de grootste plaats op het eiland, in het noordoosten. Vrolijk gekleurde huizen direct aan de waterkant en veel bedrijfjes met een ambachtelijk karakter (chocolaterie, zilversmid, kunstgalerie, pottenbakker). Indien mogelijk wordt Ardnamurchan distilleerderij bezocht. De distilleerderij is slechts een paar jaar oud en combineert een mix van nieuwe technologie met een sterke nadruk op sympathie en respect voor de lokale omgeving. Er is weinig verspilling en het personeel van deze distilleerderij is erg trots op de samenwerking met de lokale gemeenschap.

   

  • Dag 11 – Dinsdag 08-09 – Een bezoek aan Tobermory, de grootste plaats op het eiland. Vrolijk gekleurde huizen direct aan de waterkant en veel bedrijfjes met een ambachtelijk karakter (chocolaterie, zilversmid, kunstgalerie, pottenbakker). Na een dagje in Tobermory gaat het schip richting  Oban. Oban is een compacte plaats, eenvoudig te voet te verkennen. Ook in Oban zijn veel kleine galerijen en onafhankelijke winkels om in rond te neuzen.

   

  • Dag 12 – Woensdag 09-09 – Om 10:00 uur is de reis ten einde, neemt de bemanning van de Thalassa afscheid van haar gasten en verlaat u het schip

  Boek hierna:

  Vragen / contact

  • Heeft u nog vragen, stel deze via de chat of bel ons op : 0294-271561