Meerdaags

Tallship Thalassa: Zeilen langs de Nederlandse kust 

  • Prijs:     € 795,00 per persoon

 

  • Aan boord:  zaterdag 18 juli 2020 om 14:00 uur in IJmuiden
  • Van boord:  zaterdag 25 juli 2020 om 10:00 uur in IJmuiden

 

Het hangt af van de windrichting en de weersvoorspellingen of er gekozen wordt voor de noordelijke of de zuidelijke route, dit in het belang van uw vaarplezier en comfort aan boord. Bij elke reis wordt daarom zowel de noordelijke als de zuidelijke route beschreven, de kapitein informeert u aan boord over de definitieve route.

 

De prijs is inclusief:
– 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water).

De prijs is exclusief:
– alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky).
– eventuele excursies aan wal.

 

De tocht is inclusief:
- 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche.
- alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
- non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water).

De tocht is exclusief:
- alle overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
- excursies aan wal.

 

De zeilreis begint en eindigt in IJmuiden. U dient zelf uw reis naar IJmuiden te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

 

Het maximaal aantal toegelaten gasten voor deze reis bedraagt 16 personen (ivm Corona veiligheidsmaatregelen).

Deze reis wordt uitgevoerd onder voorbehoud van voldoende boekingen.

Boek hierna:

2 mogelijke routes bij reis 2 en 3:

 

Noordelijke route

 

Zaterdag 16:00 uur

De gasten worden in de haven van IJmuiden door de kapitein en zijn crew verwelkomd aan boord van driemastbarkentijn Thalassa


Zondag

Vertrek naar Oude Schild Texel

Oudeschild is sterk verbonden met het zeeleven in al haar schoonheid en daarbij het enige dorp op Texel dat rechtstreeks aan zee grenst. In het museum Kaap Skil , in het centrum van Oudeschild, maakt u kennis met de jutterij en het maritieme verleden van Texel en meer in het bijzonder Oudeschild.

Maandag

Deze dag blijft het schip liggen in Oude Schild.

De dag kunnen de gasten naar eigen inzicht inrichten. Texel is onder meer erg bekend om haar garnalenvisserij, het behoort tot de mogelijkheden om met een vissersboot mee te varen als garnalen gevist worden. Nog een leuke uitstap is een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij van Oudeschild. Zeehonden en bruinvissen bewonderen bij Ecomare is ook een aanrader. Daarnaast zijn er uiteraard mogelijkheden om het eiland te voet of per fiets te verkennen, gezien de prachtige natuur die Texel biedt zeker de moeite waard!

 

Dinsdag:

Er wordt koers richting Terschelling gezet dat na een dag varen bereikt wordt.

Terschelling, het geboorte-eiland van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (1550). Sinds 1875 is ook de zeevaartschool Willem Barentsz hier op het eiland gevestigd. Maar daarnaast is Terschelling ook het eiland dat razend populair is vanwege haar prachtige natuur, haar gastvrije bevolking en haar prachtige stranden waar u heerlijk van een dag aan zee kan genieten.

 

Woensdag

Het schip en haar gasten brengen de dag door op Terschelling.

Maak een huifkartocht, ga vissen of maak een lange strandwandeling. Breng een bezoek aan een van de vele musea die Terschelling rijk is (Natuurmuseum en Aquarium museum zijn de bekendste). Paardrijden, fietsen, wandelen, Terschelling biedt u en uw reisgenoten een grote keuze aan sportieve activiteiten waarbij tegelijk het eiland verkend wordt. Met een beetje geluk kunt u aan boord van Thalassa ook zeehonden spotten!

Donderdag

Het schip vaart naar Den Helder. Den Helder is gelegen in het noordelijkste punt van de provincie Noord-Hollands en is aan drie kanten omringd door water. Het is dan ook niet vreemd dat deze stad talloze maritieme bezienswaardigheden heeft, variërend van prachtige lange stranden tot het boeiende Marinemuseum.

Vrijdag

We keren terug naar IJmuiden.

 

Zaterdagochtend

De gasten verlaten in de ochtend (tot 10:00 uur) het schip. Het is zeker de moeite waard om aansluitend nog een bezoek te brengen aan IJmuiden.
IJmuiden wordt beschreven als een plaats van rauwe schoonheid. Er is een grote haven waar veel vissersboten, jachten en schepen afmeren. IJmuiden beschikt over ruige stranden waar het goed vis eten is in een van vele strandtentjes of visrestaurants. Er zijn lange pieren waar bezoekers kilometers de zee in kunnen fietsen of wandelen maar ook cultuur in de vorm van bijzondere musea en attracties zijn binnen handbereik.

 

Zuidelijke route:

Zaterdag 16:00 uur

De gasten worden in de haven van IJmuiden door de kapitein en zijn crew verwelkomd aan boord van driemastbarkentijn Thalassa

Zondag

Vertrek naar Scheveningen.

In de meest populaire badplaats van Nederland kan u talloze activiteiten ondernemen zoals een bezoek aan Sea Life of u dompelen in de oase van rust van het museum Beelden aan Zee. Uiteraard is het ook mogelijk om een strandwandeling te maken of wellicht een drankje en/of hapje te nuttigen bij een van de vele strandtentjes die langs het strand van Scheveningen gevestigd zijn.

Maandag

Het schip zet koers naar Vlissingen, we waaien goed uit en bereiken Vlissingen na ongeveer een dag varen.

Dinsdag

Verken Vlissingen.

Vlissingen is een stad met een rijke (nautische) historie, Michiel de Ruyter en ook Napoleon hebben hier hun sporen achter gelaten. Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum zeker aan te raden.
De wandeling 'Verken Vlissingen: stad aan zee' via VVV Vlissingen komt u langs de hoogtepunten van deze maritieme stad. De route is 6 kilometer lang en is goed voor ongeveer 1,5 uur wandelplezier. Voor meer info: https://www.vvvzeeland.nl/nl/vvv-route-verken-vlissingen-stad-aan-zee-oid410950/
Een mooi uitzicht op zee is er ook vanuit het Kraaiennest, onderdeel van het Arsenaal. Dit maritieme attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeedieren. Ideaal voor een dag met het gezin.Vlissingen heeft een beschermd stadsgezicht en telt zo’n 300 monumenten in het oude stadscentrum waaronder veel kunst in openbare ruimte. Door de stad samengestelde kunstroutes leiden u langs verschillende kunstwerken verspreid over gemeente Vlissingen. Te vinden op: http://www.kunstroutevlissingen.nl

 

Woensdag

Naar Breskens.

Met bijna 4 kilometer aan strand hoeft u zich niet te vervelen en geniet u van het prachtige uitzicht en langsvarende schepen. Bezoek de historische Vuurtoren Nieuwe Sluis (hier brandt al sinds 1868 licht en deze toren is nog steeds in gebruik voor de scheepvaart), de Molen van Risseeuw (rijksmonument) of het Visserijmuseum. In het Visserijmuseum leert u over de visserscultuur van Breskens, van het bijgeloof en schepen tot opsporingsapparatuur en vangsten. Verder kunt u in het museum een grote collectie vogels, vissen, schelpen en koralen bewonderen.

 

Donderdag

Na een dagje varen meren wij af in Hellevoetsluis.

In Hellevoetsluis is veel te zien, te doen en te beleven. Een heerlijke fietstocht over de dijken en langs het Haringvliet, een wandeling door de straten van de Vestinghaven, Varen op het Haringlvliet en ronduit genieten van het weidse uitzicht. in Zeeland is het spotten van zeehonden en bruinvissen in hun natuurlijke omgeving heel goed mogelijk, een bijzondere ervaring!

 

Vrijdag

Het schip vaart terug naar IJmuiden.

 

Zaterdagochtend

De gasten verlaten in de ochtend (tot 10:00 uur) het schip.

 

Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan IJmuiden.
IJmuiden wordt beschreven als een plaats van rauwe schoonheid. Er is een grote haven waar veel vissersboten, jachten en schepen afmeren. IJmuiden beschikt over ruige stranden waar het goed vis eten is in een van vele strandtentjes of visrestaurants. Er zijn lange pieren waar bezoekers kilometers de zee in kunnen fietsen of wandelen maar ook cultuur in de vorm van bijzondere musea en attracties zijn binnen handbereik.