Zeilzwerftocht IJsselmeer en Waddenzee

Zeilzwerftocht IJsselmeer en Waddenzee

Zeilzwerftocht IJsselmeer en Waddenzee

Een ontspannen week op het water

 895,00

Wilt u er eens een week tussenuit? Heerlijk uitwaaien op het water, actief meehelpen met het reilen en zeilen aan boord of juist ontspannen genieten aan dek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Hollands Glorie biedt nu een zeer aantrekkelijke 7-daagse zeilzwerftocht aan op een traditioneel zeilschip.

Prijs vanaf 545 tot 895 afhankelijk van de opties. Klik op ‘Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 – 17.00 uur).
Reservering aanvragen
SKU: ZZT-28-7-2017 Categorieën: , Tag:
000

Reisinformatie

U komt vrijdagavond aan boord in Enkhuizen of Hoorn en maakt kennis met het schip, de bemanning en uw reisgenoten. Zaterdagochtend begint uw zeilwerftocht. De route hangt af van weer en wind.

De zeilen worden gehesen en het schip zet koers naar de Friese kust. De volgende dag zeilt u richting de Afsluitdijk. Na het 'schutten' in de sluis bij Kornwerderzand, ligt het zilte Waddengebied voor de boeg. Dit is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. De nacht brengt u door in Harlingen.

De volgende dag koerst u richting Terschelling, een gezellig eiland met een schitterend bos- en duingebied. Onderweg zeilt u langs drooggevallen zandplaten waar regelmatig zeehonden heerlijk liggen te zonnen. U vaart vervolgens naar Oudeschild op Texel, een groen eiland dat u per fiets kunt verkennen.

Onderweg kan het schip droogvallen op een zandplaat, waar u de unieke ervaring van het wadlopen kunt beleven. Terwijl Texel achter de horizon verdwijnt, zeilt u via Den Oever naar Medemblik.

Op de laatste avond van uw zeilzwerftocht drinkt u een oorlam in één van de gezellige havencafés in dit middeleeuwse stadje. Vrijdag is het voor de laatste keer 'alle hens aan dek', voordat het schip om 16.00 uur weer afmeert in de opstaphaven.

Schip

Broedertrouw (vanuit Enkhuizen)

De stevenklipper Broedertrouw - anno 1882 - is een snelle zeiler. Ondanks haar 135 jaar is deze stevenklipper in topconditie. Aan boord van de Broedertrouw kunt u met 30 personen comfortabel verblijven. Aan dek kunt u vanuit de royale zitkuip ontspannen genieten van het reilen en zeilen. Benedendeks vindt u een comfortabel dagverblijf, een goed uitgeruste kombuis en ruime hutten.

Sybaris (vanuit Enkhuizen)

De Sybaris - anno 1891- staat garant voor een comfortabele zeiltocht. Het 32 meter lange schip is voorzien van 7 scheepshutten met per hut een eigen badkamer met douche en toilet, kastruimte en een schrijftafel. Op eenvoudige wijze kunnen in deze hutten extra bedden neergeklapt worden. Twee hutten beschikken over een bescheiden 2-persoonsbed. Vanuit het dagverblijf heeft u uitzicht naar buiten en in de sfeervol gedecoreerde pianobar met houtkachel, buffettafel en kombuis is het goed toeven.

Liberté (vanuit Hoorn)

De Liberté (1891) is een robuuste Oostzeetjalk die in het verleden de zwaarste stormen heeft doorstaan. Het stabiele gedrag van het schip maakt dat iedereen zich aan boord veilig voelt. Het dek is ruim van opzet, de houten luiken geven het schip een vriendelijk aanzicht en op de banken voor de roef kunt u ontspannen plaatsnemen. Benedendeks vindt u een goed verzorgd interieur. Veel families en vrienden hebben met de Liberté reeds een onvergetelijke tocht gemaakt.

Phoenix (vanuit Hoorn)

De Phoenix (1910) is een comfortabele zeiler, compleet uitgerust met alle voorzieningen om uw zeiltocht aangenaam te laten verlopen. De Phoenix is heel geschikt voor groepen die op een comfortabele manier actief bezig willen zijn.
Vanuit het dekhuis heeft u toegang tot een ruime zitkuip en het achterdek, waar alle zeilactiviteiten plaatsvinden. Uniek aan de bouw van de zitkuip is het open karakter van de boot en het contact met de schipper.

Heerlijk uitwaaien op het water, actief meehelpen met het reilen en zeilen aan boord of juist ontspannen genieten aan dek.

Praktische informatie

Vertrek/aankomst
    • Vrijdag 20:00 uur: vertrek vanuit Enkhuizen of Hoorn
    • Vrijdag 16:00 uur: aankomst in Enkhuizen of Hoorn
Transferinfo

Transfer van en naar vertrek- en aankomsthaven is op eigen gelegenheid en kosten.

Inclusief
  • Alle maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaaltijden met koffie, thee en (karne-)melk. Deze maaltijden zijn eenvoudig en smakelijk. Tijdens deze zeilvakantie vaart een kok mee die samen met u zorg draagt voor het bereiden van de maaltijden en daarbij ook de hulp van de kinderen inroept als zij dat willen.
  • Dekbed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen.
Exclusief
  • De prijs is exclusief overige drankjes. Deze rekent u aan het einde van de reis contant af aan boord (op nacalculatie).
  • Mogelijke excursies zijn niet bij dit arrangement inbegrepen.
Boeken

Kies het aantal personen en voeg toe aan uw winkelmandje. U betaalt met IDeal.

Vragen / contact

Heeft u vragen? Lees hier de meest gestelde vragen of neem contact met ons op via contact of bel 010 415 66 00 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Wij helpen u graag verder.

Wilt u er eens een week tussenuit? Heerlijk uitwaaien op het water, actief meehelpen met het reilen en zeilen aan boord of juist ontspannen genieten aan dek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Hollands Glorie biedt nu een zeer aantrekkelijke 7-daagse zeilzwerftocht aan op een traditioneel zeilschip.

Prijs vanaf 545 tot 895 afhankelijk van de opties. Klik op ‘Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 – 17.00 uur).

Extra informatie

Uw selectie

7-daagse reis, inclusief maaltijden € 545,-, Op basis van 1-persoonshut € 895,-

Beoordelingen(0)

Er zijn nog geen reviews.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Last minute: geen

Info en boeken