Zeilexpedities Hebriden

Zeilexpedities Hebriden

Zeilexpedities Hebriden

Bezoek de Hebriden met tall ship Thalassa

Vanaf:  995,00

Zeil mee met tall ship Thalassa langs de ruige Schotse kusten en de afgelegen Hebriden. Ontdek de eeuwenoude havens, de onherbergzame eilanden en de schitterende natuur van dit ongerepte land. Prachtige vergezichten, wilde dieren, vogels, kastelen en abdijen, dat is in een notendop wat u kan verwachten tijdens onze reizen naar de Hebriden. Plaatsen die normaal gezien moeilijk of niet te bereiken zijn, wachten op u; hun bewoners zullen u met hun Schotse hartelijkheid graag ontvangen. Tijdens het zeilen kunt u genieten van vele zeevogels: Jan van Genten, papegaaiduikers, zeekoeten enz. Bovendien bestaat er grote kans om door dolfijnen en walvishaaien vergezeld te worden tijdens uw zeiltocht.

Maak hier uw keuze voor uw zeilexpeditie met tall ship Thalassa.
Klik op ‘Kies hier uw ticket’ of bel 010-4156600 of stuur een e-mail .

 

Wis selectie
000

Reisinformatie

Programma zeilexpedities Thalassa

Start: Zaterdag 25 augustus 2018 om 14:00 uur in Oban
Einde: Zaterdag 1 september 2018 om 10:00 uur in Oban

Oban is het begin- en eindpunt van deze reis. Wanneer u eerder op de dag aankomt in Oban, kunt u uw bagage aan boord brengen en op uw gemak Oban bezichtigen. Vanaf 14.00 uur kunt u inschepen en ’s avonds genieten van een heerlijk diner aan boord van Thalassa. Zo mogelijk varen we naar Skye. Otters, zeehonden, walvissen en dolfijnen zijn hier vaste gasten, naast de herten op het eiland, die je in vrijwel het gehele gebied tegenkomt. Skye is het op een na grootste eiland van Schotland.

Hier vandaan zeilt het schip door naar de Zuidelijke Hebriden en doen het eiland Barra aan. Het eiland wordt wel het Bloemeneiland genoemd wegens zijn rijke verscheidenheid aan wilde bloemen (met ruim duizend verschillende soorten). Van noord naar zuid is het minder dan twintig kilometer lang, en van west naar oost minder dan tien kilometer. Van alle eilanden van de Buiten-Hebriden is Barra wellicht de populairste vakantiebestemming; vooral de strandluchthaven ( de ‘luchthaven’ van het eiland: men landt er op het strand, zodat de dienstregelingen van de vluchten afhankelijk zijn van het getijde) en de flora trekken veel toeristen aan. Bij gunstig weer zet de Thalassa koers naar Staffa, een eiland aan de westkust van Schotland. Het behoort tot de Binnen-Hebriden.De naam Staffa komt van het Noors voor stafkolom of pilaar eiland. Het eiland Staffa is bekend om zijn basaltgrotten. Het eiland is slechts 200 bij 600 meter groot (12 hectare), en is sinds het begin van de 19e eeuw onbewoond. Er is een waterbron, en er groeit voldoende vegetatie om wat vee te laten grazen.In de zomer kunnen toeristen met een boot langs Staffa varen. Het kan gevaarlijk zijn om binnen in de grotten te gaan, omdat er regelmatig stukken steen van het basalt afbreken en naar beneden vallen.Voordat we terugkeren naar de eindhaven Oban leggen we nog aan in Tobermory, een schilderachtig en kleurig vissersdorpje met een beroemde distilleerderij.  Het is de hoofdplaats van het eiland Mull met een zeer gezellig centrum en één van de gezelligste en mooiste pubs van Schotland: de Mishnish. Na een heerlijk ontbijt verlaat u vol nieuwe indrukken het schip in Oban.

Prijs
Zeilreis Hebriden Small (7 dagen): € 995,– p.p.

De tocht is inclusief:
– 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water).

De tocht is exclusief:
– alle overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
– excursies aan wal.

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Start: Zaterdag 1 september 2018 om 14:00 uur in Oban
Einde: Maandag 10 september 2018 om 10:00 uur in Invergordon

Dag 1: Oban-Tobermory
U komt aan boord in Oban, een gezellig vissersplaatsje met een eigen distilleerderij. Het stadje ligt aan de voet van de indrukwekkende bergen van Lorn. Met z’n kronkelige straatjes en z’n pittoreske baai vol vissersbootjes, jachten en veerboten, is Oban de parel van de West Highlands. Daarna wordt de reis begonnen naar Tobermory, waar we in de haven overnachten.

Dag 2: Tobermory
Vandaag brengen we de dag door in Tobermory , een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met een bekende  distilleerderij, leuke pubs en winkeltjes. Aansluitend varen we door naar Skye, het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Dit eiland is beroemd om zijn spectaculaire landschap met vele indrukwekkende ruïnes, zoals Dunvegan Castle, bekend om zijn prachtige tuinen. Een bezoek aan de Talisker Whisky Distillery is een goede gelegenheid om meer te weten te komen over het meest bekende product van Schotland.

Dag 3: Tarbert/South Harris
Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar Tarbert, de  grootste plaats op het eiland Harris. In deze haven, gelegen in een vallei en tegen een achtergrond  van ruige bergtoppen, brengen we de nacht door.

Dag 4: Ullapool
Op deze ochtend zetten we koers naar Ullapool, één van de mooiste dorpjes  van Schotland. De regio rond Ullapool staat bekend om zijn prachtige ruige natuur en de vele soorten wilde dieren die hier nog te vinden zijn. Sommige van de eilanden in de buurt van het dorp staan bekend om hun grote bijzondere vogelpopulaties. Mede hierdoor is Ullapool erg populair bij vogelaars.

Dag 5: Loch Inver
We verlaten Ullapool en zeilen verder naar Loch Inver, een belangrijke vissershaven in een spectaculair landschap met vele lochs.

Dag 6 en 7: Stromness-Orkey
We hebben een lange oversteek voor de boeg. We varen naar Stromess /Orkney. De Orkney-eilanden of Orcaden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden, de natuurlijke habitat van onder andere walvissen en orka’s. De Orkney-eilanden zijn al meer dan 5000 jaar bewoond en dat is te zien aan indrukwekkende opgravingen  en meerdere Standing Stones die u in het landschap tegenkomt. Een andere bezienswaardigheid is ‘the old man of Hoy’, een enorme rots die loodrecht uit zee komt. De eerste plaats die wij aandoen in deze regio is Stromness , een dorp op Mainland,  gelegen bij een natuurlijke haven aan de zuidwestzijde van het eiland. Er zal ook een dag besteed worden aan het bezoeken van Orkney.

Dag 8: Scrabster
Vandaag brengen we een bezoek aan Scrabster, de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats geniet  bekendheid als veerhaven naar de Orkney-eilanden.

Dag 9: Invergordon
Vandaag beginnen we aan de lange oversteek naar  Invergordon, de laatste plaats die wij tijdens deze zeilreis aandoen.

Dag 10: Invergordon
Vanaf 08.00 uur (tot 10.00 uur) gaan de gasten van boord in Invergordon.

Prijs
Zeilreis Hebriden Large (9 dagen): € 1.095,- p.p.

De tocht is inclusief:
– 9 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water).

De tocht is exclusief:
– alle overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
– excursies aan wal.

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Schip

Barkentijn Thalassa

Thalassa is een sterk en buitengewoon zeewaardig schip. Met haar 14 zeilen is zij een imposante verschijning. Het hoofdvaargebied van  Thalassa zijn de Noord- en Oostzee, maar dit tall ship kan iedere zee bevaren. Zeilen met Thalassa betekent niet alleen luxe en ontspanning, maar ook avontuur. Ervaar de natuurlijke krachten van wind en water. Laat het zeilen uw inspiratiebron zijn. Laat het alledaagse achter u en ontdek een nieuwe horizon. Aan boord ervaart u traditionele zeevaart met het comfort van deze tijd. Een ervaren bemanning, de nieuwste technieken en culinair genot maken de reizen gegarandeerd tot een succes.

Uitgebreide info over de Thalassa

Natuur, prachtige vergezichten, wilde dieren, vogels, kastelen en abdijen zijn de ingrediënten van onze zeilexpedities naar Schotland ende Hebriden. Plaatsen die over land nauwelijks te bereiken zijn wachten op u; hun bewoners zullen u met hun Schotse hartelijkheid graag ontvangen.

Praktische informatie

Transfer Troon
Troon is vanuit Glasgow International goed bereikbaar met de trein: www.scotrail.co.uk. Het station ligt vlakbij de haven. Vanuit Glasgow Prestwick Airport bereikt u Troon met een taxi in ca. 15 minuten. Taxicentrale Troon: +44-12-92316000 Bent u al eerder dan de dag van inscheping in Troon of wilt u na de zeilreis nog wat langer in Troon verblijven, dan raden wij u Hotel Anchorage aan, vlakbij de kade waar de Thalassa ligt: www.anchoragehoteltroon.co.uk.

Tansfer Oban
Oban is vanuit Glasgow International zowel via bus als trein te bereiken. Reist u vanuit Glasgow per trein naar Oban, dan reist u over de wereldberoemde West Highland Line, die ook in de verschillende Harry Potter films te zien is! Meer informatie over prijzen en tijden vindt u op www.citylink.co.uk (bus) en www.scotrail.co.uk (trein).

Transfer Invergordon
Invergordon is vanuit Inverness per trein bereikbaar (duurt ca. 1 uur). Vanuit de luchthaven neemt u de bus naar het station van Inverness en stapt daar op de trein naar Invergordon.Meer informatie vindt u hier: www.scotrail.co.uk.

Inclusief
Alle maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water)
Dekbedden en handdoeken.

Exclusief
Alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn, whisky). Deze rekent u aan het einde van de reis contant af aan boord (op nacalculatie).
Evt. excursies aan wal
Transfer naar en van vertrek- en aankomsthaven.

Boeken
Kies het aantal personen en voeg toe aan uw winkelmandje. Wilt u verschillende ticketsoorten bestellen, herhaal dan het proces voor een andere ticketsoort. U betaalt met IDeal.

Vragen / contact
Heeft u vragen? Lees hier de meest gestelde vragen of neem contact met ons op via contactformulier of bel 010 415 66 00 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Wij helpen u graag verder.

Zeil mee met tall ship Thalassa langs de ruige Schotse kusten en de afgelegen Hebriden. Ontdek de eeuwenoude havens, de onherbergzame eilanden en de schitterende natuur van dit ongerepte land. Prachtige vergezichten, wilde dieren, vogels, kastelen en abdijen, dat is in een notendop wat u kan verwachten tijdens onze reizen naar de Hebriden. Plaatsen die normaal gezien moeilijk of niet te bereiken zijn, wachten op u; hun bewoners zullen u met hun Schotse hartelijkheid graag ontvangen. Tijdens het zeilen kunt u genieten van vele zeevogels: Jan van Genten, papegaaiduikers, zeekoeten enz. Bovendien bestaat er grote kans om door dolfijnen en walvishaaien vergezeld te worden tijdens uw zeiltocht.

Maak hier uw keuze voor uw zeilexpeditie met tall ship Thalassa.
Klik op ‘Kies hier uw ticket’ of bel 010-4156600 of stuur een e-mail .

 

Extra informatie

hier uw ticket

7 daagse Zeilexpeditie Hebriden 25/08 t/m 01/09, 2018 // € 995,-, 9 daagse Zeilexpeditie Hebriden 01/09 t/m 10/09, 2018 // 1.095,-

Beoordelingen(0)

Er zijn nog geen reviews.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.