Whiskyzeilreizen Thalassa

Whiskyzeilreizen Thalassa

Whiskyzeilreizen Thalassa

Zeilen in Schotland en whisky proeven aan de bron.

Vanaf:  995,00

Zeil mee met tall ship Thalassa langs ruige Schotse kusten op weg naar wereldvermaarde Single Malt distilleerderijen. Ontdek de eeuwenoude havens, de onherbergzame eilanden en de schitterende natuur van dit ongerepte land.

Bezoek het wereldberoemde jaarlijkse Islay Festival of Music and Malt,  ga met onze whisky experts mee op excursie naar distilleerderijen of trek er zelf op uit, per fiets of te voet. Reizen per schip geeft u een andere kijk op Schotland en laat u op een unieke wijze kennis maken met het land, de havens en de beroemde whisky’s. Speciaal voor de whiskyliefhebbers is er een goed gevulde whiskybar aan boord waar u ’s avonds uw ervaringen van de dag kunt delen met de andere opvarenden. Kortom, onze whiskyzeilreis laat u Schotland in al haar facetten ervaren.

Boekt u een reis met twee personen en verblijft u samen in dezelfde hut, dan ontvangt de tweede persoon een aantrekkelijke korting op de reissom.
Vele gasten zijn u reeds voorgegaan in de afgelopen jaren. Lees de reisverslagen van een whiskyreis door op AS Magazine, Nautique of ANWB Reiz& te klikken.

Maak hier uw keuze voor uw Whiskyzeilreis.
Standaard kunt u 15% aanbetalen en twee weken na boeking het restbedrag.
Boekt u minder dan twee weken voor vertrek dan dient u het gehele bedrag in eenmaal te betalen.
Klik op ‘Kies hier uw ticket’ of bel 010-4156600 of stuur een e-mail .

Wis selectie

Toeslag en korting: Whiskyzeilreizen 2 en 3:

1) Toeslag voor een 1 persoonshut: € 500,-
2) Boek een 2e persoon onder uw naam bij u op de hut voor € 850,- (korting € 145,-)
Maak hier uw keuze door te klikken op “Select an option”.

Toeslag en korting: Whiskyzeilreis 4:

1) Toeslag voor een 1 persoonshut € 550,-
2) Boek een 2e persoon onder uw naam bij u op de hut voor € 1000,- (korting € 150,-)
Maak hier uw keuze door te klikken op “Select an option”.

SKU: whisky-zeilreizen Categorieën: , Tag:
000

Reisinformatie

Programma whiskyzeilreizen

Start: Vrijdag 25 mei 2018 om 14.00 uur in Troon
Einde: Zondag 3 juni 2018 om 10.00 uur in Troon

Dag 1: Troon- Port Ellen/Islay
Vanaf 14.00 uur kunt u in de haven van Troon inschepen aan boord van Thalassa. Nadat u kennis heeft kunnen maken met het schip, de bemanning en de andere gasten, vertrekt het schip rond 17.00 uur richting Islay. ’s Nachts komen we aan in de haven van Port Ellen.

Dag 2: Port Ellen – Bruichladdich
Vandaag bezoeken we open dagen van zowel de distilleerderij van Port Ellen Maltings als Lagavulin. Later op de dag hijsen we de zeilen en vertrekken naar  Bruichladdich, waar we de nacht doorbrengen.

Dag 3: Bruichladdich – Port Ellen
Vanaf de pier bij Bruichladdich maken we een ochtendwandeling naar Port Charlotte. Om 10.00 uur is er een tasting bij de distilleerderij van Bruichladdich en aansluitend bezoeken we de open dag van deze distilleerderij. Aan het einde van de middag varen we richting Port Ellen, waar we in de loop van de avond aankomen.

Dag 4: Port Ellen
Vandaag hebben we de hele ochtend tijd om verschillende distilleerderijen te bezoeken, zoals Laphroaig,Lagavulin, Ardbeg, Bowmore enz. We overnachten in de haven van Port Ellen.

Dag 5: Jura
Ook vandaag staan er weer bezoeken aan distilleerderijen op Islay op het programma. Rond de middag vertrekken we naar Isle of Jura, waar we aan het begin van de avond aankomen. We overnachten in de prachtige baai van Jura.

Dag 6: Port Ellen
Vanochtend bezoeken we de distilleerderij van Jura en gaan we met de bus naar Islay Bowmore. Rond 12.00 uur komen we weer aan boord en keert het schip terug naar Port Ellen, waar we aan het eind van de middag aankomen en de nacht zullen doorbrengen.

Dag 7: Bunnahabhain
Vanaf het schip vertrekken we met een bus naar de distilleerderij van Kilchoman. Na terugkomst op het schip zetten we koers naar Bunnahabhain, waar we in de baai overnachten.

Dag 8: Port Ellen
Vandaag brengen we een bezoek aan de open dag van de distilleerderij van Bunnahabhain. Halverwege de middag keren we met het schip weer terug naar de haven van Port Ellen, waar we wederom de nacht zullen doorbrengen.

Dag 9: Troon
Vandaag staat de laatste open dag, die van distilleeerderij Ardbeg op de planning. In de loop van de middag hijsen we voor de laatste keer de zeilen  en keren we terug naar de aankomsthaven Troon. We overnachten in de haven van Troon.

Dag 10: Troon
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt verlaat u de Thalassa deze ochtend rond 10.00 uur in Troon.

Prijs
Whiskyzeilreis 1 – Islay Festival: € 1.550,- p.p.
Toeslag voor een 1-persoonshut bedraagt €700,-.
Neemt u zelf een 2e persoon mee met wie u een hut deelt, dan betaalt die persoon € 1.400,-.

De tocht is inclusief:
– 9 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
– 1 whiskytasting aan boord begeleid door whiskyexpert Wouter Wapenaar. Wouter Wapenaar is een whiskykenner bij uitstek en o.a. mede-organisator van het jaarlijks terugkerende International Whisky Festival in Den Haag en Gent. Hij begeleidt al sinds het prille begin regelmatig onze whiskyzeilreizen in Schotland.

De tocht is exclusief:
– alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
– de toegangstickets  voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
– extra excursies aan wal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw transfers naar het schip te regelen. Deze zijn NIET bij de prijs inbegrepen.

Start: Zondag 10 juni 2018 om 20.00 uur in Stromness, Orkney
Einde: Zaterdag 16 juni 2018 om 10.00 uur in Oban

Dag 1: Stromness/Orkney
Vanaf 20.00 uur kunt u in de haven van Stromness op Orkney inschepen aan boord van de Thalassa. Nadat u kennis heeft kunnen maken met het schip, de bemanning en de andere gasten, genieten we van een ontspannen avond aan boord.

Dag 2: Stornoway/Lewis
Vandaag beginnen we onze zeilreis en vertrekken vanuit  Stromness naar Stornoway op het eiland Lewis.  Hier zullen we na ongeveer 15 uur zeilen de nacht doorbrengen.  Vanaf het schip kunt u de vele zeehonden bekijken die hier in de haven zwemmen.

Dag 3: Tarbert/Harris
In de ochtend vertrekken we naar Tarbert, de  grootste plaats op het eiland Harris. In deze haven, gelegen in een vallei en tegen een achtergrond  van ruige bergtoppen, brengen we de nacht door.

Dag 4: Skye
Deze ochtend brengen we een bezoek aan de Isle of Harris distilleerderij, die nog betrekkelijk nieuw is. Na de lunch vertrekken we  naar Skye, het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Dit eiland is beroemd om zijn spectaculaire landschap met vele indrukwekkende kasteelruïnes. We overnachten voor anker bij Talisker.

Dag 5: Tobermory
In de ochtend brengen we een bezoek aan de distilleerderij Tallisker. Erna hijsen we de zeilen en vertrekken naar Tobermory, waar we de nacht zullen doorbrengen. Tobermory is een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met leuke pubs en winkeltjes.

Dag 6: Oban
Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de distilleerderij van Tobermory, voordat we vertrekken naar de aankomsthaven Oban; met zijn kronkelige straatjes en pittoreske baai vol vissersbootjes, jachten en veerboten is Oban de parel van de West-Highlands. Voordat we afscheid van elkaar nemen, brengen we hier de laatste avond aan boord door.

Dag 7: Oban
Vanaf 08.00 uur (tot 10.00 uur) gaan de gasten van boord in Oban.

Prijs
Whiskyzeilreis 2: € 995,- p.p.
Toeslag voor een 1-persoonshut bedraagt € 500,-.
Neemt u zelf een 2e persoon mee met wie u een hut deelt, dan betaalt die persoon € 850,-.

De tocht is inclusief:
– 6 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
– 1 whiskytasting aan boord begeleid door een whiskyexpert.

De tocht is exclusief:
– alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
– de toegangstickets  voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
– extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw transfers naar het schip te regelen. Deze zijn NIET bij de prijs inbegrepen.

Start: Zondag 29 juli 2018 om 14.00 uur in Bangor (Noord-Ierland)
Einde: Zaterdag 4 augustus 2018 om 10.00 uur in Troon

Dag 1: Bangor (Noord-Ierland)
Vanaf 14.00 uur kunt u in de haven van Bangor inschepen aan boord van de Thalassa. Nadat u kennis heeft kunnen maken met het schip, de bemanning en de andere gasten, brengen we de rest van de middag en avond door in Bangor.

Dag 2: Ballycastle
Vanochtend zeilen we langs de Ierse kust richting Ballycastle, waar we in de haven zullen overnachten.

Dag 3: Port Ellen
Uiteraard mag een bezoek aan Giant’s Causeway aan de Ierse kust niet ontbreken. Deze rotsformatie bestaat uit zo’n 40.000 basaltzuilen en staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarna brengen we per bus een bezoek aan Bushmill’s distillery. In de loop van de middag maken we de oversteek naar Schotland richting Port Ellen op Islay. We overnachten in de haven van  Port Ellen.

Dag 4: Islay
Vandaag zijn we de hele dag op het whisky-eiland Islay, waar de distilleerderijen van Laphroaig, Lagavullin en Ardbeg op redelijke loopafstand van het schip gelegen zijn. We kunnen er ook voor kiezen om met de bus naar Bowmore of een andere distilleerderij te gaan. De overnachting is wederom in Port Ellen.

Dag 5: Campbeltown
Vanochtend verlaten we Port Ellen en zeilen naar Campbeltown. Hier bezoeken we de distilleerderij Springbank (en/of evt. Glen Scotia).

Dag 6: Troon
Na het ontbijt hijsen we de zeilen en vertrekken naar Arran. Ook daar bezoeken we natuurlijk de distilleerderij. Vervolgens zetten we koers naar de aankomsthaven Troon, waar we de nacht zullen doorbrengen.

Dag 7: Troon
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt verlaat u de Thalassa deze ochtend rond 10.00 uur in Troon.

Prijs
Whiskyzeilreis 3: € 995,- p.p.
Toeslag voor een 1-persoonshut bedraagt € 500,-.
Neemt u zelf een 2e persoon mee met wie u een hut deelt, dan betaalt die persoon € 850,-.

De tocht is inclusief:
– 6 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
– 1 whiskytasting aan boord begeleid door whiskyexpert Wim Wamelink; Whiskyconnaisseur Wim Wamelink staat bekend om zijn vermakelijke whiskyproeverijen. Laat u meenemen in het avontuur van de whisky met proeven, verhalen en anekdotes.

De tocht is exclusief:
– alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
– de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
– extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint in Noord-Ierland en eindigt in Schotland. U dient zelf uw transfers naar het schip te verzorgen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Start: Zaterdag 18 augustus 2018 om 14:00 uur in Troon
Einde: Zaterdag 25 augustus 2018 om 10:00 uur in Oban

Reisbeschrijving:

Vanaf 14.00 uur komen de gasten aan boord in Troon. Nadat u kennis heeft kunnen maken met het schip, de bemanning en de andere gasten vertrekken we dezelfde middag nog naar Arran. Hier brengen we een bezoek aan de distilleerderij van Arran. Zondag zetten we onze zeiltocht voort naar Campbeltown, waar we de nacht ook zullen doorbrengen. In Campbeltown nemen we een kijkje bij de distilleerderijen van Springbank en Glen Scotia. Maandag zijn we in Ballycastle, waar we de mogelijkheid hebben om met een busje naar Giant’s Causeway te gaan. Dinsdag gaan we naar Port Ellen op Islay. Op woensdag zeilen we,  afhankelijk weer en wind,  naar Jura, of ankeren bij Bunnahabhain, alwaar we de plaatselijke distilleerderij bezoeken. Op donderdag zetten we koers naar Tobermory. Op vrijdag zeilen we naar Oban, waar u op eigen gelegenheid de distilleerderij kunt bezoeken. Zaterdagochtend verlaat u na een smakelijk ontbijt het schip.

Prijs
Whiskyzeilreis 4: € 1.150,- p.p.
Toeslag voor een 1-persoonshut bedraagt € 550,-.
Neemt u zelf een 2e persoon mee met wie u een hut deelt, dan betaalt die persoon € 1.000,-.

De tocht is inclusief:
– 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
– 1 whiskytasting aan boord begeleid door een whiskyexpert.

De tocht is exclusief:
– alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
– de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
– extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Schip

Barkentijn Thalassa

Thalassa is een sterk en buitengewoon zeewaardig schip. Met haar 14 zeilen is zij een imposante verschijning. Het hoofdvaargebied van  Thalassa zijn de Noord- en Oostzee, maar dit tall ship kan iedere zee bevaren. Zeilen met Thalassa betekent niet alleen luxe en ontspanning, maar ook avontuur. Ervaar de natuurlijke krachten van wind en water. Laat het zeilen uw inspiratiebron zijn. Laat het alledaagse achter u en ontdek een nieuwe horizon. Aan boord ervaart u traditionele zeevaart met het comfort van deze tijd. Een ervaren bemanning, de nieuwste technieken en culinair genot maken de reizen met dit schip gegarandeerd tot een succes.

Uitgebreide info over de Thalassa

Ontdek Schotland en haar eilanden vanaf het water en maak de whiskyreis van uw leven. Speciaal voor deze whisky-zeilreizen is er een goed gevulde whiskybar aan boord.

Praktische informatie

Transfer Troon
Troon is vanuit Glasgow International goed bereikbaar met de trein: www.scotrail.co.uk. Het station ligt vlakbij de haven. Vanuit Glasgow Prestwick Airport bereikt u Troon met een taxi in ca. 15 minuten. Taxicentrale Troon: +44-12-92316000 Bent u al eerder dan de dag van inscheping in Troon of wilt u na de zeilreis nog wat langer in Troon verblijven, dan raden wij u Hotel Anchorage aan, vlakbij de kade waar de Thalassa ligt: www.anchoragehoteltroon.co.uk.

Transfer Oban
Oban is vanuit Glasgow International zowel via bus als trein te bereiken. Reist u vanuit Glasgow per trein naar Oban, dan reist u over de wereldberoemde West Highland Line, die ook in de verschillende Harry Potter films te zien is! Meer informatie over prijzen en tijden vindt u op www.citylink.co.uk (bus) en www.scotrail.co.uk (trein).

Transfer Invergordon
Invergordon is vanuit Inverness per trein bereikbaar (duurt ca. 1 uur). Vanuit de luchthaven neemt u de bus naar het station van Inverness en stapt daar op de trein naar Invergordon.Meer informatie vindt u hier: www.scotrail.co.uk.

Transfer Bangor
Bangor is vanuit Belfast International Airport per bus en trein in circa 1,5 uur te bereiken. Vanuit de luchthaven op Belfast neemt  de bus naar het Central Station Belfast. Hier vandaan vertrekt de trein naar Bangor Train Station dat op circa 15 mnuten lopen van de kade waar de Thalassa ligt.
Meer informatie over trein en bus: www.translink.co.uk

Transfer Stromness op Orkney
Vanuit Nederland kunt op verschillende manieren naar Stromness reizen:
– Vliegen met overstap via Glasgow of Edinburgh naar Kirkwall, ditis de snelste maar ook duurste oplossing.
– vliegen naar Aberdeen en dan met de veerboot naar Kirkwall/ Orkney, dan met bus naar Stromness
– vliegen naar Inverness, erna met de trein naar Scrabster, daarvandaan met ferry naar Stromness
– vliegen naar Inverness, erna met de bus via John O Groats naar Stromness op Orkney (UKL25)
Meer informatie over trein: www.scotrail.co.uk
Meer informatie over bus: www.citylink.co.uk

Inclusief
Alle maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water)
1 whiskytasting aan boord, begeleid door een whiskyexpert
Dekbedden en handdoeken.

Exclusief
Alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn, whisky). Deze rekent u aan het einde van de reis contant af aan boord (op nacalculatie).
Toegang voor de bezoeken aan de distilleerderijen en speciale gelegenheden tijdens het Islay Whisky Festival, en/of extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen maximaal ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is niet verplicht).
Transfer naar en van vertrek- en aankomsthaven.

Boeken
Kies het aantal personen en voeg toe aan uw winkelmandje. Wilt u verschillende ticketsoorten bestellen, herhaal dan het proces voor een andere ticketsoort. U betaalt met IDeal.

Vragen / contact
Heeft u vragen? Lees hier de meest gestelde vragen of neem contact met ons op via contact of bel 010 415 66 00 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Wij helpen u graag verder.

Zeil mee met tall ship Thalassa langs ruige Schotse kusten op weg naar wereldvermaarde Single Malt distilleerderijen. Ontdek de eeuwenoude havens, de onherbergzame eilanden en de schitterende natuur van dit ongerepte land.

Bezoek het wereldberoemde jaarlijkse Islay Festival of Music and Malt,  ga met onze whisky experts mee op excursie naar distilleerderijen of trek er zelf op uit, per fiets of te voet. Reizen per schip geeft u een andere kijk op Schotland en laat u op een unieke wijze kennis maken met het land, de havens en de beroemde whisky’s. Speciaal voor de whiskyliefhebbers is er een goed gevulde whiskybar aan boord waar u ’s avonds uw ervaringen van de dag kunt delen met de andere opvarenden. Kortom, onze whiskyzeilreis laat u Schotland in al haar facetten ervaren.

Boekt u een reis met twee personen en verblijft u samen in dezelfde hut, dan ontvangt de tweede persoon een aantrekkelijke korting op de reissom.
Vele gasten zijn u reeds voorgegaan in de afgelopen jaren. Lees de reisverslagen van een whiskyreis door op AS Magazine, Nautique of ANWB Reiz& te klikken.

Maak hier uw keuze voor uw Whiskyzeilreis.
Standaard kunt u 15% aanbetalen en twee weken na boeking het restbedrag.
Boekt u minder dan twee weken voor vertrek dan dient u het gehele bedrag in eenmaal te betalen.
Klik op ‘Kies hier uw ticket’ of bel 010-4156600 of stuur een e-mail .

Extra informatie

hier uw ticket

Whiskyzeilreis 1 (Islay Festival), 25 mei -3 juni 2018 // €1.550,- p.p., Whiskyzeilreis 2, 10 juni -16 juni 2018 // €995,- p.p., Whiskyzeilreis 3, 29 juli – 4 augustus 2018 // €995,- p.p., Whiskyzeilreis 4, 18 augustus – 25 augustus 2018 // € 1.150,- p.p.

Beoordelingen(0)

Er zijn nog geen reviews.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Last minute: geen

Info en boeken