pakjesboot.nl
Weekendzeilen op het IJsselmeer

Weekendzeilen op het IJsselmeer

All inclusive weekendarrangement

 170,00

Wilt u er eens een paar dagen op uit met uw club, vereniging, familie, vrienden of personeel? Even heerlijk uitwaaien op het water, actief meehelpen met het reilen en zeilen aan boord of juist ontspannen genieten aan dek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Hollands Glorie biedt nu een zeer aantrekkelijk weekendarrangement aan op traditionele zeilschepen.

Klik op ‘Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 – 17.00 uur).
Reservering aanvragen
SKU: soeverein Categorieën: , ,
000

Programma

Op een van onze fraaie traditionele zeilschepen vertrekt u vanuit Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam of Muiden naar het IJsselmeer. Er is veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoek aan Pampus, Marken of Volendam. In overleg met de schipper kunt u bepalen welke route u wilt volgen.

Hieronder hebben wij twee weekendprogramma’s voor u uitgewerkt zodat u een idee krijgt van wat er allemaal mogelijk is.

Hoorn-Stavoren

Verken Friesland in een weekend
U stapt vrijdagavond om 20.00 uur aan boord in Hoorn en maakt kennis met het schip en de bemanning. De nacht brengt u aan boord door.
Op zaterdagochtend vaart u na het ontbijt in alle vroegte uit. Onderweg kunt u actief meezeilen. Vanaf het dek heeft u een prachtig uitzicht over Nederland Waterland. Na een heerlijke zeiltocht over het Markermeer en IJsselmeer legt u aan het eind van de middag aan in Frieslands oudste stad: Stavoren. Drink een lekker drankje aan dek, houd een barbecue aan boord of verken Stavoren en eet in een gezellig restaurant; alles is bespreekbaar.
De nacht brengt u weer aan boord door. Op zondagochtend verlaten we de haven en zeilen we op ons gemak weer terug naar Hoorn. Om 17.00 uur zit het weekend er weer op.

Monnickendam-Enkhuizen

Proef de sfeer van het VOC-tijdperk
Het weekend begint op vrijdagavond om 20:00 uur in Monnickendam. U komt met uw gezelschap aan boord en wordt ontvangen door de bemanning. De nacht brengt u door aan boord, in de haven van Monnickendam.
Na het ontbijt op zaterdagochtend gaan de trossen los en vaart u via de Gouwzee en het Markermeer naar Enkhuizen. Onderweg vaart u langs Marken en Volendam. U kunt tijdens de tocht actief meezeilen. Geniet aan dek, voel de frisse wind door uw haren en – als het even meezit – de zon op uw huid. Aan het eind van de middag legt het schip aan in de oude VOC-stad Enkhuizen. Maak een mooie stadswandeling, gebruik een drankje op het terras of maak aan boord de maaltijd klaar. De nacht brengt u weer door op het schip.
Wanneer u zondag vroeg uit de veren bent, kunt u nog een kort bezoekje brengen aan het Zuiderzeemuseum, waar u een beeld krijgt van het leven aan zee. Tegen de middag vertrekt u weer uit Enkhuizen en maakt het schip zich op voor de terugtocht naar Monnickendam. Daar meert u rond 17.00 uur weer aan en is het weekend ten einde.

Specificaties

Vertrek/aankomst
 • Vertrek: vrijdagavond vanaf 20:00 uur vanuit Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam of Muiden
 • Aankomst: zondagmiddag om 17:00 uur in Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam of Muiden
Schip/Schepen
 • Traditioneel zeilschip uit de vloot van Hollands Glorie, op basis van beschikbaarheid.

De minimale groepsgrootte is 10 personen.

Vaargebied

Vanuit Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam, Muiden of vertrekken we richting het IJsselmeer. De route kan samen met de schipper worden bepaald.

Catering/verzorging

Bij dit arrangement is inbegrepen:

  • Alle maaltijden aan boord
   (2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner op zaterdagavond)

Indien u het diner op zaterdagavond wilt vervangen door een compleet verzorgde barbecue, dan betaalt u voor dit all inclusive arrangement slechts € 225,- per persoon!

Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen: gedurende de tocht worden de drankjes geturfd. Aan het einde van de tocht kunt u deze contant aan boord bij de bemanning afrekenen.

Inbegrepen bij arrangement
 • huur van het schip met bemanning
 • complete beddengoed en handdoeksets voor alle gasten
 • eindschoonmaak van het schip (u laat het schip veegschoon achter)

Even heerlijk uitwaaien op het water, actief meehelpen met het reilen en zeilen aan boord of juist ontspannen genieten aan dek.

Praktische informatie

Reserveren

Klik op de button ‘Reservering aanvragen’ en vul uw gegevens, de gewenste datum en het aantal personen in, en klik vervolgens op ‘verzenden’. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op.

Prijzen

De prijs voor dit arrangement is per persoon en afhankelijk van het aantal personen. Klik hier voor een overzicht van de prijzen van de arrangementen. Bij de prijs inbegrepen catering, drankjes en extra services vindt u bij specificaties.

Drankjes aan boord

Naast consumpties die bij het arrangement zijn inbegrepen, kunt u aan boord extra drankjes gebruiken. Deze worden direct of na afloop met u afgerekend. Indien u aan boord internationale bar wenst, dient u dit voor afvaart aan ons kenbaar te maken.

Uitbreiden arrangement

Het is altijd mogelijk het arrangement naar uw wensen aan te passen. Wij helpen u graag om uw speciale wensen voor catering, activiteiten aan boord of een afwijkende aankomst- of vertrekhaven te realiseren. U kunt uw wensen kenbaar maken bij de reserveringsaanvraag of contact met ons opnemen voor een vrijblijvende aanbieding.

Zelf een schip huren?

Hollands Glorie heeft exclusieve arrangementen voor u samengesteld. U kunt ook zelf een schip met bemanning huren voor een dag of langere periode. Klik hier voor een overzicht van onze schepen en mogelijkheden.

Vragen / contact

Heeft u vragen? Lees hieronder de meest gestelde vragen of neem contact met ons op via contact of bel 010 415 66 00 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Wij helpen u graag verder.

Meestgestelde vragen

Wilt u er eens een paar dagen op uit met uw club, vereniging, familie, vrienden of personeel? Even heerlijk uitwaaien op het water, actief meehelpen met het reilen en zeilen aan boord of juist ontspannen genieten aan dek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Hollands Glorie biedt nu een zeer aantrekkelijk weekendarrangement aan op traditionele zeilschepen.

Klik op ‘Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 – 17.00 uur).

Beoordelingen(0)

Er zijn nog geen reviews.

Een beoordeling toevoegen

Be the first to review “Weekendzeilen op het IJsselmeer”