Driemastbarkentijn Thalassa

Driemastbarkentijn Thalassa

Capaciteit 40-140 passagiers | Slaapaccommodatie 30 passagiers
Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klant-review)

Beoordeling 5.00 uit 5

Zeilen met de Thalassa betekent niet alleen luxe en ontspanning, maar ook avontuur. Ervaar de natuurlijke krachten van wind en water. Laat het zeilen uw inspiratiebron zijn. Laat het alledaagse achter u en ontdek een nieuwe horizon. Op dit schip ervaart u traditionele zeevaart met het comfort van deze tijd.

Reservering aanvragen
000

Over het schip

 • Over het schip
 • Evenementen
 • Zeezeilen
 • Individuele programma's
Een imposante verschijning

De Thalassa is een sterk en buitengewoon zeewaardig schip. Met haar 14 zeilen is dit schip een imposante verschijning.
De Thalassa is in 1980 op traditionele wijze gebouwd en als barkentijn getuigd. Zo is de fokkemast dwarsscheeps getuigd; de grote mast en de bezaansmast zijn langsscheeps getuigd.  De smaakvol ingerichte salon en de comfortabele hutten (met douche), zorgen ervoor dat eenieder zich meteen thuis voelt aan boord. Ook de vakkundige bemanning en de excellente keuken maken een reis met de Thalassa onvergetelijk.

Of u nu een dag, een weekend of een meerdaagse tocht boekt, het schip voldoet aan alle voorwaarden voor een succesvolle zakelijke bijeenkomst of een avontuurlijke, actieve zeilcruise.

De Thalassa is een graag geziene gast op de verschillende Sail-evenementen langs de kusten van West-Europa. Deze evenementen zijn bij uitstek geschikt om uw bedrijf op een onderscheidende wijze te presenteren. Temidden van de gigantische windjammers (zeilschepen van meer dan 100 meter) ontvangt u uw gasten aan boord van de Thalassa. U kunt een receptie aan de kade geven of een vaartocht door de haven maken. Maritieme evenementen met fantastische vuurwerkshows en nautische markten bezorgen uw genodigden de dag van hun leven.

De barkentijn Thalassa is een imposant en zeewaardig zeilschip. Deze fraaie driemaster is het enige zee-zeilschip uit de vloot van Hollands Glorie! Getuigd volgens oude traditie maar uitgerust volgens de modernste veiligheidseisen is de Thalassa een solide en veilig schip, dat avontuurlijk zeilen en comfortabel genieten in zich verenigt. In de zomermaanden treft u het schip vaak aan in de Oostzee of langs de kusten van Groot-Brittannië. Bij gelegenheid vaart zij ook naar verder gelegen oorden. De Thalassa kan wereldwijd worden ingezet. De goede sfeer, de smaakvol ingerichte salon en de comfortabele hutten (met douche), garanderen dat eenieder zich direct thuis voelt aan boord. De vakkundige bemanning en de excellente keuken completeren het geheel. Een reis met de Thalassa is een onvergetelijke ervaring.

Mijlenmakers

Een mijlenmaker is een overtocht voor een gereduceerde prijs, waarbij de gasten actief meehelpen met alle werkzaamheden aan boord. Het zijn tochten waarbij dag en nacht wordt doorgevaren om van het ene evenement naar het volgende te komen. Tijdens de reis leert u van de bemanning het reilen en zeilen aan boord. U draait bijvoorbeeld mee in de wachten en zo kunt u het leven van een zeilend zeeman zelf ervaren.  Vanzelfsprekend wordt ook de inwendige mens niet vergeten en zorgt onze kok voor uitstekende maaltijden aan boord. Een bijzondere ervaring! Meer informatie vindt u hier.

Whisky-zeilreizen

Zeil mee met Tall Ship Thalassa over de prachtige Schotse wateren naar de beroemdste Single Malt distilleerderijen en beleef het Islay Whisky Festival. Ontdek Schotland en haar eilanden vanaf het water en maak de whiskyreis van uw leven.  De Thalassa bezoekt ook het Whisky-festival op Islay om de sfeer van dit wereldbekende evenement te proeven. Speciaal voor deze Whisky-zeilreis is er een goedgevulde whiskybar aan boord. Tevens is een whisky expert aanwezig die u zowel aan boord als tijdens de diverse uitstapjes naar whiskydistilleerderijen kan voorzien van de nodige uitleg en expertise. Vele gasten zijn u reeds voorgegaan in de afgelopen jaren. Meer informatie vindt u hier.

Crew

Jacob Jan Dam en crew

Kapitein/eigenaar Jacob Jan Dam staat bekend om zijn zorg voor een goede atmosfeer en gastvrijheid aan boord. Naast de kapitein is er altijd één stuurman/-vrouw aan boord, twee matrozen (mannelijk en/of vrouwelijk) en een kok of kokkin. Zoals u ziet, vinden wij het belangrijk om met zowel mannelijke als vrouwelijke crewleden te varen; dit komt de sfeer ten goede.
Afhankelijk van de reis is er een gastvrouw/-heer en extra barpersoneel aan boord.

aopz_thalassa_20090422_831-163-800-600-80

Specificaties

Gegevens schip
 • Type schip: driemastbarkentijn
 • Lengte schip: 50.00 m
 • Breedte schip: 8.00 m
 • Diepte schip: 3.90 m
 • Zeiloppervlakte: 800 m2
 • Aantal masten: 3
 • Motor: 600 pk Daewoo
Accommodatie
 • Dagtochten: 40 tot 140 personen
 • Meerdaagse tochten: 30 personen
 • 2-persoonshutten: 15
 • Douches in hutten: ja
 • Wastafels in hutten: ja
 • Dekbedden: inclusief
 • Toiletten: 9
Voorzieningen
 • Koelkast: 2.000 liter
 • Diepvries: 1000 liter
 • Gaspitten: 6
 • Oven: ja
 • Barbecue aan boord: ja
 • Whiskybar: ja
 • Audio/Visueel: ja

Vaargebied / Havens

Vaargebied

De Thalassa is wereldwijd inzetbaar. Zomers doorkruist zij de Schotse wateren en bezoekt internationale maritieme evenementen in Frankrijk en Duitsland. In de winter van van 2017/18 zal zij in de Caraibische wateren te vinden zijn.

Aankomst- en vertrekhavens

Deze zijn in overleg vast te stellen.

Klik op de pins op de kaart voor meer informatie.

‘Met haar 14 zeilen met een totaal oppervlak van maar liefst 800 m2 is de Thalassa een imposante verschijning.’

Praktische informatie

Reservering aanvragen

Direct online boeken van dit schip is niet mogelijk.

U kunt een reservering voor een dag of dagdeel aanvragen door het formulier in te vullen via onderstaande knop, of telefonisch contact met ons op te nemen: 010 415 66 00 (werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur).

Hollands Glorie komt graag aan uw wensen tegemoet door een passende aanbieding op maat voor u te maken.

Prijzen

Alle huurprijzen vindt u in de prijslijst. Prijzen voor schepen voor scholen kunt u hier inzien.

Reservering aanvragen
Catering / verzorging

Onze dagtochtenschepen zijn alleen te boeken in combinatie met catering. Het is op deze schepen niet mogelijk zelf uw catering te verzorgen.

Hollands Glorie biedt u uitgebreide cateringmogelijkheden tijdens uw verblijf aan boord, van lunchbuffet tot captain's dinner. Laat u culinair verwennen. Voor iedere vaartocht bieden wij met smaak en zorg samengestelde catering, zie catering op maat.

Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag nemen wij graag uw wensen met u door.

Nautische evenementen

Onze dagtochtenschepen zijn een graag geziene gast op (inter-)nationale nautische evenementen. Kijk hier voor een overzicht van deze evenementen.

Vragen

Hebt u vragen? Lees hieronder de meest gestelde vragen over onze dagtochtenschepen of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Meest gestelde vragen

Zeilen met de Thalassa betekent niet alleen luxe en ontspanning, maar ook avontuur. Ervaar de natuurlijke krachten van wind en water. Laat het zeilen uw inspiratiebron zijn. Laat het alledaagse achter u en ontdek een nieuwe horizon. Op dit schip ervaart u traditionele zeevaart met het comfort van deze tijd.

Reviews(0)

There are no reviews yet.

Add a Review

Be the first to review “Driemastbarkentijn Thalassa”