Sanne Sophia
Klipper - 40/120 personen
Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klant-review)

Beoordeling 5.00 uit 5

De 50 meter lange 3-mast-klipper Sanne Sophia is ingericht voor het maken van dagtochten met passagiers. Op het ruime dek kan iedereen helpen met het hijsen van de zeilen. Benedendeks vindt u de scheepsbar, de grote stamtafel, tafels, stoelen en buffetten. De Sanne Sophia is een perfecte locatie voor vergaderingen, presentaties, recepties, bruiloften, feesten en zakelijke ontvangsten.

Hieronder treft u enkele (individuele) arrangementen op de Sanne Sophia aan. 

De Sanne Sophia kunt u ook exclusief voor uw gezelschap boeken . Klik op 'Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 – 17.00 uur).
Reservering aanvragen
000

Arrangementen Sanne Sophia

 • Zondag onder zeil
 • Volendam voor de Boeg
 • Marker Wadden
 • BBQ in de avondzon
 • Wedstrijden
 • Private Party

Zondag onder Zeil

Dagtocht met driemaster Sanne Sophia vanuit Muiden, voor individuelen

Vanaf € 30,00 p.p.

Uitwaaien, ontspannen, volop genieten op het ruime dek of meehelpen met het hijsen van de zeilen… Bewonder het Muiderslot vanaf het water en bezoek het legendarische forteiland Pampus. Aan boord geniet u van een heerlijke warme lunch. Een onvergetelijke dag voor jong en oud!
Wilt u een keer alleen of met een klein gezelschap op deze gigantische driemaster meezeilen? Dan is dit uw kans ! Lees meer over Zondag onder Zeil met de Sanne Sophia….

 

Volendam voor de Boeg

Dagtocht met driemaster Sanne Sophia vanuit Muiden, voor individuelen

Vanaf € 30,00 p.p.

Uitwaaien, ontspannen, volop genieten op het ruime dek of meehelpen met het hijsen van de zeilen, en… bezoek het beroemde vissersdorp Volendam. Een onvergetelijke dag voor jong en oud. Wilt u een keer alleen of met een klein gezelschap op deze gigantische driemaster meezeilen dan is dit uw kans! Lees meer over Volendam voor de Boeg met de Sanne Sophia….

Marker Wadden

Unieke zeiltocht naar het nieuwste stukje natuur in Nederland: de Marker Wadden, voor individuelen

Vanaf € 57,00 p.p.

Nog voordat het nieuwste stukje natuur in Nederland, de Marker Wadden, in september officieel geopend worden, bieden wij u deze unieke vaartocht met onze driemaster Sanne Sophia aan. Ontspannen, volop genieten op het ruime dek of meehelpen met het hijsen van de zeilen, en… bezoek de Marker Wadden. Een onvergetelijke dag voor jong en oud. Wilt u een keer alleen of met een klein gezelschap op deze gigantische driemaster meezeilen dan is dit uw kans! Lees meer over de Marker Wadden-tocht met de Sanne Sophia….

<

Barbecue in de Avondzon

Avondtocht met driemaster Sanne Sophia vanuit Muiden

Vanaf € 65,00 p.p.(incl. uitgebreide BBQ)

Uitwaaien, meedeinen en genieten van de zonsondergang aan dek. Beleef een relaxte avond en vaar de zonsondergang tegemoet aan boord van driemastklipper Sanne Sophia vanuit Muiden. De geur en de smaak van geroosterd vlees, de schoonheid van een ondergaande zon en het zeilen op een traditioneel zeilschip: dat zijn de ingrediënten voor een geslaagde avond aan boord van de Sanne Sophia. Lees meer over BBQ in de Avondzon op de Sanne Sophia….

Pieperrace en Muider Hardzeildagen

Dagtocht met driemaster Sanne Sophia vanuit Volendam (Pieperrace) of vanuit Muiden (Muider Hardzeildagen), voor individuelen

 42,50 p.p.

Altijd al aan een zeilrace met minstens dertig grote klippers en tjalken willen meedoen? Welkom aan boord van de Sanne Sophia. Traditiegetrouw start de Sanne Sophia het zomerseizoen in april met een deelname aan de Pieperrace in Volendam en sluit zij het seizoen met 2 dagen Muider Hardzeildagen in oktober Muiden.
U hoeft zelf geen ervaren zeiler te zijn om deel te nemen aan deze wedstrijden. De bemanning neemt u graag onder haar hoede.
Tegen de tijd dat de data van deze wedstrijden dichterbij komen, verschijnt meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren voor deelname hieraan.

 

Private Party

Exclusieve Dagtocht met driemaster Sanne Sophia

Vanaf € 40,00 p.p.

 

Stap met uw groep aan boord van een van onze schepen en beleef een onvergetelijke tocht. Ontdek de wijdheid en schoonheid van het IJsselmeer met haar historische havens, of leg aan in het bruisende Amsterdam. Waar u ook naartoe vaart: er is genoeg te beleven! Arrangementen zijn er voor de duur van een dagdeel tot en met een avond of een hele dag, voor iedere groep: vrienden, familie of verenigingen.

De arrangementen die Hollands Glorie voor groepen heeft samengesteld, zijn tot in de puntjes verzorgd. U wordt welkom geheten door onze gastvrije bemanning en tijdens de tocht hoeft het u aan niets te ontbreken: uitstekende catering, drankjes en andere voorzieningen zijn bij het arrangement inbegrepen of kunnen op maat worden geleverd. Voor een offerte of boeking kunt u bellen naar 010-4156600 of het reserveringsformulier invullen.

Over het schip

In 1886 werd de Sanne Sophia gebouwd en is daarmee een van de oudste ijzeren schepen van ons land. Het schip werd ingezet om rails te vervoeren, nodig bij de aanleg van het spoorwegennet. Na deze klus geklaard te hebben, wachtte een volgende zware taak als zandzuiger bij de inpoldering van de Wieringermeer.
Na al deze noeste arbeid brak een lange tijd van rust aan en lag het schip werkeloos en verloren afgemeerd, ingesloten door vaste bruggen. Uiteindelijk werd het schip bevrijd en begon de restauratie naar de oorspronkelijke staat: de Sanne Sophia werd getuigd als 3-mast-zeilklipper. De Sanne Sophia is uitermate geschikt om met grote gezelschappen, tot wel 150 personen, te huren. Daarnaast vaart zij voor individuelen in de zomermaanden elke zondag haar “Zondag onder Zeil” en op een aantal zaterdagen haar “Volendam voor de Boeg“. Op zondag 5 augustus is er een unieke vaartocht naar de “Marker Wadden“.
Ter opening van het zomerseizoen neemt zij altijd deel aan de “Pieperrace” en ter afsluiting aan de “Muiderhardzeildagen“.

Op het ruime dek kan iedereen helpen met het hijsen van de zeilen en dat is een hele klus. Het gaat om 3 grootzeilen, 2 kluivers, een fok, een waterzeil en een topzeil, samen meer dan 500 m2. Bovendeks is het schip flush, vlak, met twee grote lichtkoekoeken en veel zitgelegenheid. Benedendeks vindt u de scheepsbar, de grote stamtafel (gemaakt van een oud zijzwaard), tafels, stoelen en buffetten. De vele scheepse elementen geven het interieur een authentieke, nautische sfeer. De Sanne Sophia is een perfecte locatie voor vergaderingen, presentaties, recepties, bruiloften, feesten en zakelijke ontvangsten.

Crew

Frans Heeres en Laurens Sinaasappel

De Sanne Sophia beschikt over een uitgebreide bemanning. De schippers Frans Heeres en Laurens Sinaasappel zwaaien afwisselend de scepter over dit schip. Ondersteund door hun matrozen zorgen zij voor een veilige vaart. Maar zij zijn ook uw vraagbaak voor alle nautische kwesties.  De spil van het leven aan boord is uw gastvrouw Nicole die er met haar cateringcrew voor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

Laurens Sinaasappel

Specificaties

Gegevens schip
 • Type schip: Klipper
 • Lengte schip: 53 m
 • Breedte schip: 7 m
 • Diepte schip: 1.60 m
 • Zeiloppervlakte: 1.000 m2
 • Aantal masten: 3
 • Motorvermogen: 160 pk
Accommodatie
 • Dagtochten: 40 tot 120 personen
 • Salon: 1
 • Bar: 1
 • Toiletten: 4
 • Verwarming: houtkachel, cv
Voorzieningen
 • Couverts: 160 personen
 • Koelkast: 600 liter
 • Diepvries: 140 liter
 • Gaspitten: 8
 • Oven: ja
 • Barbecue aan boord: ja
 • Biertap: ja
 • Stereo-installatie: ja
 • TV/DVD: ja
 • Extra: microfoon, beamer

Vaargebied / Havens

Vaargebied

De Sanne Sophia vaart over het IJ, Markermeer en IJsselmeer.

Aankomst- en vertrekhavens

Thuishavens zijn Muiden en Amsterdam. Andere havens zijn in overleg te boeken.

Klik op de pins op de kaart voor meer informatie.

‘De vele scheepse elementen geven het interieur een authentieke, nautische sfeer. ’

Praktische informatie

Reservering aanvragen

Direct online boeken van dit schip is niet mogelijk.

U kunt een reservering voor een dag of dagdeel aanvragen door het formulier in te vullen via onderstaande knop, of telefonisch contact met ons op te nemen: 010 415 66 00 (werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur).

Hollands Glorie komt graag aan uw wensen tegemoet door een passende aanbieding op maat voor u te maken.

Prijzen

Alle huurprijzen vindt u in de prijslijst. Prijzen voor schepen voor scholen kunt u hier inzien.

Reservering aanvragen
Catering / verzorging

Onze dagtochtenschepen zijn alleen te boeken in combinatie met catering. Het is op deze schepen niet mogelijk zelf uw catering te verzorgen.

Hollands Glorie biedt u uitgebreide cateringmogelijkheden tijdens uw verblijf aan boord, van lunchbuffet tot captain's dinner. Laat u culinair verwennen. Voor iedere vaartocht bieden wij met smaak en zorg samengestelde catering, zie catering op maat.

Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag nemen wij graag uw wensen met u door.

Nautische evenementen

Onze dagtochtenschepen zijn een graag geziene gast op (inter-)nationale nautische evenementen. Kijk hier voor een overzicht van deze evenementen.

Vragen

Hebt u vragen? Lees hieronder de meest gestelde vragen over onze dagtochtenschepen of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Meest gestelde vragen

De 50 meter lange 3-mast-klipper Sanne Sophia is ingericht voor het maken van dagtochten met passagiers. Op het ruime dek kan iedereen helpen met het hijsen van de zeilen. Benedendeks vindt u de scheepsbar, de grote stamtafel, tafels, stoelen en buffetten. De Sanne Sophia is een perfecte locatie voor vergaderingen, presentaties, recepties, bruiloften, feesten en zakelijke ontvangsten.

Hieronder treft u enkele (individuele) arrangementen op de Sanne Sophia aan. 

De Sanne Sophia kunt u ook exclusief voor uw gezelschap boeken . Klik op 'Reservering aanvragen’ of bel 010 415 66 00 (werkdagen 09.00 – 17.00 uur).

Beoordelingen(0)

Er zijn nog geen reviews.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Last minute: geen

Info en boeken